CM2014: Anglia se complică, Portugalia se zbate, Belgia și Croația se bat corp la corp

0
1280

franta spaniaPe lângă Olanda, care e ca și calificată la turneul final organizat pe pământ brazilian în 2014, Germania și Italia și-au mărit și ele șansele de a ajunge acolo într-o rundă în care Anglia și-a complicat viața în Muntenegru, iar Portugaliei îi revine puțin roșul în obraji după victoria obținută în Azerbaidjan.

Germania își continuă nestingherită de nimeni marșul prin Grupa C, ajungând la cota 16 puncte, ultimele trei obținute pe teren propriu, pe stadionul Frankenstadion din Nurnberg în fața naționalei Kazahstanului, scor 4-1. Pentru nemți au marcat Reus de două ori, Gotze și Gundongan, in timp ce pentru oasepți golul de onoare a fost bifat de către Schmitgal.

Meciul serii s-a jucat la Paris, acolo unde Franța a capitulat în fața Spaniei, cedând și prima poziție a clasamentului grupei. Golul spaniolilor a fost marcat de Pedro, în timp ce Benzema, atacantul care nu a mai marcat pentru francezi de peste 1000 de minute a fost fluierat copios în momentul în care a fost schimbat de către Didier Deschamps.

Italia și-a consolidat și ea poziția de lider după un meci nu tocmai reușit, 2-0 în Malta, golurile fiind marcate de Balotelli, însă gazdele au ratat un penalti în prima repriză. Egalul dintre Danemarca și Bulgaria ( scor 1-1 ) le vine ca o mănușă italienilor în lupta pentru prima poziție din Grupa B.

Probleme pentru naționala Angliei, care nu a putut scoate mai mult de un punct din Muntenegru, deși a condus timp de peste o oră pe tabela de marcaj. Golul marcat de Wayne Rooney în minutul 6 nu a fost suficient, pentru că Damjanovic ( min 76 ) a egalat și senzația pentru jucătorii din Albion este că au făcut un pas în spate. Anglia e a doua în clasamentul Grupei H, însă are ocazia de a își lua revanșa pe 11 octombrie atunci când cele două echipe se vor întâlni pe Wembley.

Gură de aer pentru complicata națională a Portugaliei care, fără Cristiano Ronaldo pe teren, a învins în Azerbaidjan ( 2-0 ), însă numai după ce gazdele au jucat timp de peste 30 de minute în zece oameni. Portughezii ocupă locul trei in Grupa F, în spatele Rusiei care are un punct în plus, însă și două meciuri mai puțin disputate și a Israelului care aseară a învins în deplasarea din Irlanda de Nord ( 2-0 ).

Cea mai frumoasă luptă pentru primul loc se duce în Grupa A între Belgia ( 1-0 cu Macedonia pe teren propriu ) și Croația ( 2-1 cu Țara Galiilor ). Croații s-au văzut nevoiți să întoarcă rezultatul în fața galezilor după ce Gareth Bale a marcat din penalty în prima repriză. Lovren și Eduardo a readus victoria în tabăra oaspeților în ultimele 15 minute ale meciului. În clasamentul acestei grupe, Belgia și Croația ocupă prima poziție la egalitate de puncte, 16.

Rezultatele meciurilor jucate ieri:

Grupa A:

Serbia – Scoția 2-0
Belgia – Macedonia 1-0
Țara Galiilor – Croația 1-2

Clasament Grupa A:

1. Belgia – 16 puncte
2. Croația – 16
3. Serbia – 7
4. Țara Galiilor – 6
5. Macedonia – 4
6. Scoția – 2

Grupa B:

Armenia – Cehia 0-3
Danemarca – Bulgaria 1-1
Malta – Italia 0-2

Clasament Grupa B:

1. Italia – 13
2. Bulgaria – 10
3. Cehia – 8
4. Danemarca – 6
5. Armenia – 3
6. Malta – 0

Grupa C:

Irlanda – Austria 2-2
Germania – Kazakhstan 4-1

Clasament Grupa C:

1. Germania – 16
2. Austria – 8
3. Suedia – 8
4. Irlanda – 8
5. Kazakhstan – 1
6. Insulele Feroe – 0

Grupa D: Grupa României

În Grupa E nu s-au jucat meciuri

Grupa F:

Irlanda de Nord – Israel 0-2
Azerbaidjan – Portuaglia 0-2

Clasament Grupa F:

1. Rusia – 12
2. Israel – 11
3. Portugalia – 11
4. Irlanda de Nord – 3
5. Azerbaidjan – 3
6. Luxemburg – 2

În Grupa G nu s-au jucat meciuri

Grupa H:

Ucraina – Moldova 2-1
Polonia – San Marino 5-0
Muntenegru – Anglia 1-1

Clasament Grupa H:

1. Muntenegru – 14
2. Anglia – 12
3. Polonia – 8
4. Ucraina – 8
5. Moldova – 4
6. San Marino – 0

Grupa I:

Franța – Spania 0-1

Clasament Grupa I:

1. Spania – 11
2. Frața – 10
3. Georgia – 4
4. Belarus – 3
5. Finlanda – 2

Articolul precedentManuel Neuer, un mare copil, isi gaseste din nou …jucaria
Articolul următor50 de ani de Coca Cola în Bundesliga

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here