CM de schi alpin: Prima campioana – Tina Maze SLO castigatoare la Super-G

0
615

Un concurs al nervilor in ziua de deschidere a campionatului mondial de schi alpin, amanarile datorita cetii tinandu-se lant, intrecerea care urma sa inceapa la ora 11,30 debutand 3 ore mai tarziu. Cele 59 de participante au avut probleme sa se mentina incalzite si conectate psihic, inceritudinea desfasurarii pobei planand pana in ultimele clipe dinaintea startului.

Startul pe parcursul lung de 2 194 metri s-a dat la altitudinea de 1 340 m, pe alocuri panta avand 48 la suta inclinare, sosirea avand loc la 771 metri altitudine.

Un start excelent a avut tanara elevtiana Lara Gut care s-a aflat o buna vreme in frunte dar cea mai constanta schioare din acest sezon, slovena Tina Maza a pulverizat pur si simplu timpul acesteia. Partia pretentioasa a pus multe concurente la grea incercare avand loc mai multe cazaturi printre cele surprinse de duritatea traseului fiind si redutabila schioare americana Lindsay Vonn USA care a cazut si s-a accidentat grav fiind transportata cu elicopterul la spital. Alte favorite printre care Maria Höfl-Riesch GER, Anna Feninger AUT si Tina Weirather LIE au comis greseli tehnice abandonand. Campioana mondiala de la Garmisch-Partenkirchen, Elisabeth Görgl  departe de forma ei nu a avut nicio sansa sa se claseze pe un loc fruntas.

 

Medaliatele probei:

1. Tina Maze (SLO) ……….. 1:35,39

2. Lara Gut (SUI) ………… 1:35,77

3. Julia Mancuso (USA) ……. 1:35,91

Miercuri de la ora 11 este programata proba de Super-G rezervata barbatilor.

G.L. Neamtu

 

 

 

 

Articolul precedentTour of Qatar: Mark Cavendish revine in prim plan si castiga
Articolul următorRomânia – Australia! Prezentarea naționalei Socceroos!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here