Ciudățeniile fotbalului: Au marcat câte un hat-trick la debutul internațional apoi n-au mai fost convocați

0
1273

Patru fotbaliști scoțieni au reușit performanța de a marca fiecare câte un hat-trick la debutul în echipa națională. Trei dintre cazuri se regăsesc undeva pe la începuturile fotbalului, mai exact în perioada 1885-1898 în timp ce al 4-lea caz datează de la sfârșitul anilor 1940.

Foto: myfootballfacts.com

– 14 martie 1885, Scoția juca un meci amical cu Irlanda pe teren propriu. Scoțienii s-au impus cu scorul de 8-2. Trei dintre golurile gazdelor au fost marcate de jucătorul echipei Kilmarnock, mijlocaș ofensiv în vârstă de 22 de ani, Alexander Higgins. Deși a marcat 3 goluri la debut, Higgins n-a mai fost convocat niciodată în naționala Scoției. 

– 24 martie 1888, meci amical între Irlanda și Scoția. Oaspeții se impuneau cu un răsunător 10-2. Jucătorul echipei Bolton Wanderers, William Alexander Dickson, marca 3 goluri în poarta irlandezilor. Aceasta avea să fie singura prezență a sa în naționala Scoției deși cariera sa a fost una ascendentă. În același an, 1888, a urmat un transfer la Sunderland apoi în 1891 a ajuns la Aston Villa. Și-a încheiat cariera în 1896 la doar 30 de ani la Stoke City.

William Alexander Dickson / Foto: wikipedia.org

– 19 martie 1898, trei din cele 5 goluri ale Scoției din victoria cu Țara Galilor, scor 5-3, au fost marcate de James Gillespie, o legendă vie la vremea respectivă a echipei Sunderland, echipă pentru care jucase în peste 130 de partide. Acel meci a fost și singurul pentru Gillespie în tricoul echipei naționale a Scoției.

– 1 octombrie 1949, Scoția câștiga cu 8-2 amicalul disputat cu Iralnda de Nord în deplasare. Henry Miller Morris, jucătorul formației East Fife F.C. (astăzi în liga a doua scoțiană) și-a pus numele pe lista marcatorilor cu un hat-trick. N-a fost însă de ajuns pentru a fi reconvocat astfel că rămas cu o singură prezență în naționala Scoției.

Articolul precedentCea mai ciudată fază din istoria Campionatului Mondial din 1974
Articolul următorCFR Cluj, FCSB sau ”U” Craiova. Analiza care ne spune cine va lua titlul în Liga 1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here