Cele mai tari citate Johan Cruyff

1
13391

citatejohancruyff

Johan Cruyff a fost, este și va rămâne una dintre cele mai importante persoane care au influențat fotbalul în mod semnificativ. Felul în care olandezul privea fotbalul este unul cu totul special din toate punctele de vedere iar asta se poate observa în filozofia lui despre fotbal. Viziunea acestuia este cea care l-a făcut unul dintre cei mai buni fotbaliști din toate timpurile. Mai jos gășiți o listă destul de generoasă cu cele mai tari citate ale sale:

Sunt fost jucător, fost director tehnic, fost antrenor, fost manager, fost președinte onorific. O listă frumoasă care arată încă o dată că orice își are un sfârșit.

Jucătorii care nu sunt lideri adevărați dar încearcă să fie, întotdeauna se revoltă împotriva celor care greșesc. Adevărații lideri din teren întrotdeauna presupun că ceilalți vor greși.

Înainte să fac o greșeală, nu fac greșeala respectivă.

Există un singur balon, deci trebuie să-l ai.

Nu sunt religios. În Spania toți cei 22 de jucători își fac cruce înainte să intre pe teren. Dacă funcționează, toate meciurile trebuie să se termine la egalitate.

Trebuie să te asiguri că jucătorul lor cel mai slab primește balonul de cele mai multe ori. În felul ăsta o să-l recuperezi repede.

Supraviețuirea în faza grupelor nu este obiectivul meu. Ideal, aș fi într-o grupă cu Brazilia, Argentina și Germania. Apoi aș pierde doi rivali după prima rundă. Așa gândesc eu. Idealist.

Fotbaliștii din ziua de azi pot șuta doar cu șiretul. Eu puteam șuta cu interiorul, cu șiretul și cu exteriorul ambelor picioare. Cu alte cuvinte, eu eram de șase ori mai bun decât fotbaliștii din prezent.

Calitatea fără rezultate este fără sens. Rezultatele fără calitate înseamnă plictiseală.

Există foarțe puțini fotbaliști care știu ce să facă când nu sunt marcați. Uneori zici unui fotbalist: atacantul acela este foarte bun dar nu-l marca.

Găsesc teribil modul în care talentele sunt respinse datorită unor statistici generate de un computer. Potrivit criteriei actuale de la Ajax, aș fi fost repins. Când aveam 15 ani nu puteam lovi un balon care să ajungă mai departe de 15 metri cu stângul și poate 20 de metri cu dreptul. Calitățile mele tehnice și viziunea mea nu pot fi detectate de un computer.

Să joci fotbal este simplu, dar să joci un fotbal simplu este cel mai greu lucru.

Dacă aș fi vrut să înțelegi, ți-as fi explicat mai bine.

Tehnica nu înseamnă să fi capabil să jonglezi cu un balon de 1000 de ori. Oricine poate face asta prin exersare. Atunci poți lucra la circ. Tehnica înseamnă pasarea balonului dintr-o atingere, cu viteza potrivită, la piciorul corect al coechipierului tău.

Cineva care jonglează cu balonul în timpul meciului, timp în care patru fundași au suficient timp să se replieze, acela este un fotbalist considerat bun. Eu aș spune că ar trebui să meargă la circ.

De ce n-ai putea bate un club mai bogat? Eu n-am văzut niciodată un sac de bani care să marcheze un gol.

În echipa mea, portarul este primul atacant iar atacantul este primul fundaș.

Fiecare dezavantaj are avantajul lui.

Dacă nu poți câștiga, fii sigur că nu pierzi.

Fotbalul este un joc bazat pe greșeli. Cine face mai puține greșeli, câștigă.

Balonul de Aur? O mulțime de jurnaliști care își votează prietenii.

Trebuie să șutezi, altfel nu poți înscrie.

Fără minge, nu poți câștiga.

Italienii nu ne pot învinge, dar cu siguranță putem pierde cu ei.

Câteodată ceva trebuie să se întâmple înainte ca ceva să se întâmple.

Ca să câștigi, trebuie să marchezi cu un gol mai mult decât adversarul tău.

Coincidența este logică.

Fotbaliștii de pe stradă sunt mai importanți decât antrenorii școliți.

Mă uit la Messi și mă face să râd. Un fotbalist frumos care esta încă un copil. Un superstar mondial, dar încă un copil. Inocent, știi. El doar joacă.

Un trofeu este bun, dar două sunt și mai bune.

Nu vreau să fiu hoțul propriului meu portmoneu.

Cel mai dificil lucru într-un meci ușor este să faci un adversar slab să joace un fotbal prost.

Ce este viteza? Presa sportivă confundă adeseori viteza cu intuiția. Vedeți voi, dacă eu încep să alerg mai devreme decât altcineva, par mai rapid.

Oamenii care nu sunt la același nivel cu al meu îmi afectează integritatea.

Există un singur moment când poți ajunge la timp. Dacă nu ești acolo, ești, ori prea devreme, ori prea târziu.

Pentru a juca bine, ai nevoie de fotbaliști, dar un fotbalist bun aproape întotdeauna se confruntă cu problema lipsei de eficiență. El întotdeauna vrea să facă lucrurile mai frumoase decât strictul necesar.

Este mai bine să pierzi cu propria viziune decât cu a altcuiva.

Jack (Charlton) pare că nu prea este interesat de fotbal și spune lumii că merge la pescuit. Dar știm la ce se gândește când merge la pescuit. Fotbal!

M-am decis să devin antrenor doar când mi s-a spus că nu pot.

Adevărul despre (Filippo) Inzaghi este că el nu știe juca fotbal de fapt. El este de fapt întotdeauna în poziția ideală.

Joci fotbal cu capul, picioarele sunt acolo ca să te ajute.

Persoanele cu dizabilități care fac sport nu se gândesc la ce nu au dar încearcă să obțină mai mult din ce au. Este la fel și pentru mine.

Statisticile dovedesc că un jucător deține posesia asupra balonului aproximativ 3 minute într-un meci… Așa că cel mai important lucru este: ce faci în timpul celor 87 de minute?

Într-un fel sunt probabil nemuritor.

Articolul precedentTrailer film “Pele: Naşterea unei legende”
Articolul următorImagini incredibile din preliminariile Cupei Africii. Fanii Nigeriei şi-au riscat viaţa ca să-şi urmărească favoriţii
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here