Cine salvează pătrățica?

1
1553

Vă mai aduceți aminte de acea echipă îmbrăcată ca o tablă de șah care surprindea Europa la începutul acestui secol câștigând titlul în Portugalia și ajungând până în semifinalele Cupei UEFA?

Ioan Timofte Boavista PortoNici măcar un nou Carlos nu poate salva acea echipă. Poate un nou Ioan Timofte care să intre în galeria celor mai buni jucători din istoria acestui club.

Vorbim de Boavista Porto și de ultima știre dată zilele astea chiar de președintele clubului, Alvaro Braga Jr: Boavista are nevoie de 500 000 de euro pentru a se putea înscrie în sezonul 2009-2010 în … cea de-a treia divizie portugheză. Pe lângă suma asta, clubul le este dator vândut jucătorilor și corpului tehnic cărora trebuie să le plătească peste 400 000 de euro.

Zile triste pentru această echipă din Porto, care acum nu mulți ani era unul dintre rivalii puternici ai eternelor candidate la titlu in Portugalia. Stadionul Boavistei, Bessa, probabil că este cea mai importantă piesă din patrimoniul acestui club, însă el a însemnat și pierzania lui, o dată cu construirea sa apărând și datoriile de care Boavista nu a mai fost capabilă să scape nici până azi. Dimpotrivă. Băncile sunt nemiloase, stau la pândă ca hienele și nu vor rata ocazia de a mușca din cadavrul ambulant numit Boavista Porto.

De la Boavista au ieșit în fotbalul mare nume ca Nuno Gomes, Jimmy Hasselbaink, Joao Pinto sau Bosingwa. Mica echipă din Porto avea acest obicei de a forma fotbaliști în propria pepinieră pentru a genera incasări de milioane, însă incapacitatea sau nepriceperea președinților care s-au perindat pe la conducerea clubului a dus echipa din paradis în infern în doar câțiva ani de zile. Cert este că această mică, dar frumoasă echipă portugheză e pe moarte iar posibilitățile de a o salva sunt foarte mici. Banii se învârt în alte părți, acolo unde se plătesc zeci și zeci de milioane pentru a cumpără jucători, care de fapt au ieșit din pepiniera unor cluburi de acest calibru.

Articolul precedentKaka prezentat la Real Madrid, băile cu public și un altfel de fotbal
Articolul următorUn portar de legenda – Ricardo Zamora

1 COMENTARIU

  1. probabil cclubul a fost gestionat foarte prost…….iar is mai probabil multe echipe din Romania se vor desfiinta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here