CSMS Iaşi – În returul sezonului regulat, elevii lui Marius Lăcătuş au dat de pământ cu toate adversarele din seria I a diviziei secunde, astfel că echipa moldoveană deţine cele mai mari şanse de a accede la masa bogaţilor. De partea Iaşiului mai stau liniştea din vestiar şi stabilitatea financiară.

În prima etapă din play-off, CSMS a făcut egal cu mai modesta echipă a Bacăului, însă Onofraş şi compania vor avea ocazia în partida de mâine, cu Slobozia, că rezultatul de săptămâna trecută a fost doar un accident.

rapid-bucuresti-csms-iasi

Rapid Bucureşti – Haosul se simte ca acasă în tabăra giuleştenilor înaintea meciului cu Bacău. În condiţiile în care jucătorii rapidişti nu şi-au mai primit salariile de luni bune, iar presupuşii finanţatori sunt daţi dispăruţi, probabil singura veste bună pentru suporterii echipei de sub Podul Grant ar fi aceea că dosarul de licenţiere a devenit complet.

În lupta pentru promovare, atuurile rapidiştilor ar fi susţinerea necondiţionată a suporterilor, dorinţa jucătorilor de a salva clubul de la faliment cu orice preţ şi valoarea individuală a unui Niculae sau Pancu, simbolurile din Giuleşti care pot puncta decisiv în oricare dintre cele 9 meciuri rămase.

niculae_pancu

FC Clinceni – Gruparea condusă de pe bancă de către Vali Bădoi, fostul jucător al Stelei şi Rapidului, face parte din trioul care luptă cu şanse reale la promovarea în Liga 1 – alături de Rapid şi Iaşi. Cei din jurul Clinceniului au planuri mari cu această echipă: mutarea echipei la Piteşti şi preluarea identităţii formaţiei FC Argeş. Însă cum viitorul e întotdeauna incert pentru o echipă care provine de nicăieri, planurile ar putea fi anulate în cazul în care ilfovenii nu obţin biletul către primul eşalon.

Dacă ar fi obţinut cele 3 puncte puse în jocul de pe propriul teren cu Rapid, la ora aceasta puteam considera că FC Clinceni deţine şansa a doua în „războiul” în trei dus împreună cu taberele de la Iaşi şi din Giuleşti. Cu toate acestea, jocurile nu sunt încă făcute. La vară, când se va trage linie, n-ar fi exclus să vedem o surpriză oferită de echipa care are în lot jucători experimentaţi precum Pătraşcu, fraţii Karamyan sau Dorinel Popa (cândva supranumit „noul Beckham”).

FC-Clinceni-

CSM Unirea Slobozia – Din păcate pentru Adrian Mihalcea, ambiţiosul antrenor care a reuşit să transforme echipa ialomiţeană într-una din cele mai puternice grupări din liga 2 la doar doi ani de la promovare, oficialii Sloboziei nu au luat în calcul o posibilă prezenţă în prima ligă, aşa că nu au depus dosarul de licenţiere.

Soarta echipei din Slobozia e cu atât mai ironică întrucât aceasta, după prima etapă din play-off, ocupă prima poziţie care duce spre Liga 1. Mihalcea mai speră la o derogare din partea Federaţiei Române de Fotbal, dar, în caz contrar, Unirii nu îi mai rămâne decât rolul de judecător pentru echipele care au dreptul de a promova.

rapid-bucuresti-unirea-slobozia

ACS Berceni şi SC Bacău sunt celelalte formaţii care joacă în play-off, însă, chiar dacă mai marii fotbalului românesc vor modifica regulamentele peste noapte, pare greu de crezut că acestea pot emite pretenţii la primele 2 locuri. E suficient să luăm în considerare faptul că cele două grupări se află la 9, respectiv 15 puncte distanţă de CSMS Iaşi, echipa clasată pe poziţia secundă.

surse foto: 1, 2, 3, 4

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here