Cine nu şi-ar dori ca Iaşiul să revină pe harta Ligii 1?

0
1042

Nu cred că greşesc dacă afirm că CSMS Iaşi face parte din grupul select dorit de majoritatea microbiştilor în prima ligă a fotbalului românesc. Desigur, actuala echipă a ieşenilor nu se poate lăuda cu vechimea de 65 de ani şi cu lista relativ impresionantă de jucători produsă de către defuncta Politehnica, însă, ţinând cont de faptul că stadionul “Emil Alexandrescu” poate contribui decisiv la alungarea monotoniei din prezent a întâlnirilor din Liga 1, promovarea grupării de sub Copou este mai mult decât aşteptată.

“Studenţii” de acum ai Iaşiului au apărut într-o manieră care nu a fost tocmai pe placul susţinătorilor Politehnicii desfiinţate în 2010 sau a puţinilor români cărora le pasă de identitatea curată a cluburilor de fotbal de pe meleagurile noastre. Hibridul ieşean a fost înfiinţat în urma fuziunii dintre Tricolorul Breaza şi Navobi, iar apoi, profitând de regulamentele obscure şi de invitaţia FRF, a luat startul întrecerii din seria a II-a a eşalonului secund – rămăsese un loc liber după desfiinţarea altei echipe respectabile, FC Baia Mare.

Dirijaţi de pe bancă de către Adi Falub, un specialist al promovărilor din Liga 2 în Liga 1, ACSMU Politehnica (abia în vara lui 2011 a devenit CSMS) s-a clasat pe locul 6 la finalul sezonului 2010/2011. Pentru următorul an competiţional, finanţatorii echipei au încropit un staff tehnic cu care aveau să atace promovarea: Leo Grozavu a fost instalat ca manager general, iar Marius Baciu i-a luat locul dejeanului Falub.

Din nefericire pentru Grozavu şi Baciu, promovarea din 2012 în Liga 1 a survenit ca efect al aducerii carismaticului Ionuţ Popa – probabil cel mai iubit antrenor din istoria recentă a fotbalului ieşean. Sărbătoarea de la finele ediţiei 2011/2012 l-a avut în centru pe un Popică purtat în braţe de către proprii jucători.

sarbatoare_promovare

Odată cu revenirea pe prima scenă şi luându-l pe Ionuţ Popa ca talisman, moldovenii sperau că actuala reprezentantă a oraşului va egala performanţa celor care au ţinut-o pe “Poli” timp de 7 sezoane consecutive în Liga 1. Lucrurile nu au stat tocmai aşa, căci Iaşiul nu a făcut faţă rigorilor şi a revenit în liga secundă după doar un sezon.

La 9 luni distanţă de la alungarea CSMS-ului de la masa bogaţilor, puţinii suporteri care au rămas alături de echipă şi în noul sezon sunt îndreptăţiţi să creadă că sosirea verii le va îndeplini dorinţa de a-şi încuraja favoriţii în duelurile cu Steaua, Dinamo sau, şi mai bine, în disputele cu rivalii de la FC Vaslui. Promovarea pare la câţiva paşi distanţă după ce, etapa trecută, Iaşiul a învins clar, în Giuleşti, un Rapid aflat în degringoladă totală.

rapid-bucuresti-csms-iasi-37

Şi până la urmă, în afara persoanelor din preajma cluburilor din Clinceni şi Berceni, principalele contracandidate la promovare ale Rapidului şi CSMS-ului, cine nu şi-ar dori ca formaţia antrenată de Marius Lăcătuş să obţină unul dintre cele două bilete care duc spre Liga 1?

sursă foto: liga2.ro

Articolul precedentEA SPORTS 2014 FIFA World Cup – Trailer
Articolul următorLiga 1, etapa a 23-a! Răzvan Lucescu debutează cu succes …pentru Steaua!
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here