Cine este cel mai bun: Lionel Messi sau Cristiano Ronaldo?

0
594

În Primera Division a început lupta la baionetă între susținătorii lui Cristiano Ronaldo și cei ai argentinianului Lionel Messi. De parcă ar fi copii ce își laudă fiecare jucăria, ziarele de sport din Madrid, și respectiv Barcelona, și-au ales, fiecare în stilul lui ( mai subiectiv nu s-ar putea ) favoritul.

Marca ( Madrid ):  Cristiano Ronaldo este mai puternic și marchează mai multe goluri.

Portughezul domină tot registrul de șuturi. Cu ambele picioare, din plină cursă și din maximă viteză. Atât de mare este încrederea sa în propriul șut încât de multe ori surprinde portarii adverși cu execuții neverosimile din poziții aproape imposibile…. Fizicul este marele atu al lui Cristiano Ronaldo în fața lui Messi. Cristiano este un atlet în adevăratul sens al cuvântului, obesionat de antrenamentele fizie cu absolut toate părțile corpului.  Repertoriul său tehnic se bazează în mare parte pe condiția fizică. Pe lângă viteză, este și foarte rezistent. Mușchii lui sunt mai lungi și mai puțini dispuși la accidentări. Messi își bazează tot fizicul în partea inferioară  a corpului, mușchii lui sunt scurți și a avut destule accidentări din această cauză….


Sport ( Barcelona): Messi, de trei ori mai bun decât Cristiano Ronaldo

Universul fotbalistic s-a plecat la picioarele fotbalistului barcelonez fără nici o condiție. Starul argentinian al catalanilor a fost considerat cel mai bun fotbalist din lume și, pentru a nu a rămâne nici urmă de îndoială, nici la Balonul de Aur, nici la FIFA World Player, Messi s-a impus cu o claritate de scandal în fața lui Cristiano Ronaldo care nu i-a putut face nici măcar umbră în clasamentul celor două trofee. Jucătorul celor de la Barcelona a adunat un număr aproape triplu de voturi față de cele adunate de Cristiano Ronaldo, deci este de trei ori mai bun decât portughezul de la Real Madrid, deși pe teren a fost chiar de mai multe ori. Prin joc și prin numărul de trofee câștigate.

La Balonul de Aur, pe 5 decembrie, Messi a strâns 473 de voturi, în timp ce Ronaldo 233. Zile după, la Zurich, portughezul a adunat 585 de voturi, în timp ce Messi a avut 1073 de voturi. Un total de 1546 – 818.

Și dă-i cu cifre și analize fizice, în stânga și în dreapta. O adevărată desfătare pentru microbiști un asemenea duel, pentru că, trebuie să recunoaștem, cu aceste comparații de tot felul între cei doi noi, cei cărora ne place fotbalul, nu avem decât de câștigat. Cel puțin se analizează ( chiar dacă subiectiv și exagerat )faptele lor de pe teren, nu raidurile nocturne prin baruri.

Articolul precedentCum se fabrică un balon Jabulani
Articolul următorO scrisoare înghețată

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here