Cine ar fi putut elimina pe Dinamo din Europa League

1
1804

Astăzi, la Nyon, începe oficial sezonul 2013/2014 al competiţiilor europene, odată cu tragerea la sorţi pentru primele tururi preliminare din Champions League şi Europa League. România este reprezentată de campioana Steaua, echipă ce nu e încă sigură de participarea în Champions League din cauza boierului Căcărează, o decizie urmând a fi anunţată în această săptămâna (posibil chiar azi) şi, în premieră, de Astra, în Europa League.

Una dintre marile absenţe de la tragere este Dinamo, formaţie ce nu a mai lipsit din cupele europene din sezonul 1998/1999. Bine cunoscută pentru eliminările ruşinoase contra unor echipe “no name”, precum 17 Nentori, Knattspyrnufelag, Elfsborg, NEC Nijmegen şi Vorskla Poltava, Dinamo ratează ocazia în acest sezon de a-şi extinde această listă.

Însă, putem să facem un exerciţiu de imaginaţie, să o punem pe Dinamo în urnă în locul Astrei şi să aruncăm o privire asupra posibililor adversari demni de a-i fi eliminat pe câinii roşii:

FK Kruoja Pakruojis – o echipă din Lituania debutantă în cupele europene, formată în sezonul în care Dinamo era eliminată de Olisadebe. Stadionul poate găzdui o treime din cei 6000 de locuitori ai oraşului Pakruojis, iar atmosfera se aseamănă cu cea din Ştefan cel Mare.

Idrottsföreningen Kamraterna Mariehamn – o altă echipă debutantă, prezentă în Europa League datorită punctelor fair-play. Aceşti neica nimenien din ţara care are mai multe lacuri decât fotbalişti profesionişti. Nea Puiu Iordănescu ne-ar spune imediat după tragere că “echipa din Filanda porneşte ca favorite.”

FC Chikhura Sachkhere – nu sunt convins că numele acestei echipe din Georgia nu înseamnă o înjurătură în limba romani.

Íþróttabandalag Vestmannaeyja – familiarizată cu echipele din Islanda, Dinamo ar fi putut face “dubla” contra acestora. Exista chiar şi varianta revanşei cu Knattspyrnufelag, însă nu am fi vrut să auzim o oră la Fanatik filozofiile lui Cornel Dinu de la acel meci de pomină şi întrebările lui Horia Ivanovici de tipul, “A fost frig în Islanda, domnule Dinu, ha?” sau “Măcar a fost bun peştele?”

Airbus UK Broughton – echipa muncitorilor de la fabrica de avioane Airbus. După elfi, ar fi venit şi rândul druizilor galezi să facă performanţă.

ÍF Fuglafjørður sau Havnar Bóltfelag  – cu moralul ridicat după ce naţionala sub 21 de ani a făcut recent 2-2 contra naţionalei României, pescarii din Feroe aveau toate şansele de a-şi arunca undiţa mai departe decât dinamoviştii în cupele europene

La Fiorita – echipă din San Marino cu un nume pe placul jucătorilor din lotul dinamovist, ce te duce cu gândul mai mult la un club de fiţe sau chiar un bordel

Nu în ultimul rând, Dinamo ar fi putut stabili şi o altă performanţă, aceea de a fi eliminaţi de o echipă de liga a 2-a, cum e cazul echipelor FK Teteks (Macedonia) şi FC Vaduz (“Lichenstain”, cum ar zice acelaşi Tata Puiu).

Revenind la o notă serioasă, având în vedere incertitudinea din Liga 1, modul cum se conduc cluburile, jocurile de culise, mai exact, starea jalnică a fotbalului românesc, nu este exclus ca una dintre echipele de mai sus sau una de tipul acestora, să elimine oricare din cele 4 echipe româneşti aflate în cupele europene.

Acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

Articolul precedentCea mai proastă intrare la boxe din istoria cursei de 24 de ore de la Le Mans!
Articolul următorFară înfrângere în 28 de meciuri oficiale consecutive
Football, bloody hell.

1 COMENTARIU

  1. FC Chikhura Sachkhere – nu sunt convins că numele acestei echipe din Georgia nu înseamnă o înjurătură în limba romani.
    Exceptional ! :))))) Respect autorului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here