Cine ar fi crezut? Santi Cazorla ar fi putut face parte din lotul Spaniei pentru Euro 2020

0
1094

UEFA a decis amânarea cu 12 luni a Campionatului European de Fotbal, care urma să se desfășoare în vara acestui an. Astfel, Euro 2020 devine Euro 2021, competiția fiind reprogramată pentru perioada 11 iunie – 11 iulie, anul viitor.

Decizia a fost luată de Comitetul Executiv al forului fotbalistic continental, după o videoconferință cu președinții și secretarii generali ai celor 55 de federații naționale, cu reprezentanții Asociației Europene a Cluburilor și cu reprezentanții Sindicatului Internațional al Fotbaliștilor. Hotărârea s-a luat pentru a permite încheierea sezoanelor actuale din UEFA Champions League, UEFA Europa League și din campionatele naționale (competiții suspendate temporar din cauza pandemiei de COVID – 19), fără blocarea calendarului.

„Sănătatea fanilor, a staff-ului și a jucătorilor trebuie să fie prioritatea numărul unu. În acest spirit, UEFA a prezentat o rază mai mare de opțiuni astfel încât competițiile să termine acest sezon în siguranță și sunt mândru de răspunsul colegilor mei din fotbalul european. A fost un spirit real de cooperare, toți fiind de acord să facem acest sacrificiu pentru a avea cele mai bune rezultate”, a declarat Aleksander Čeferin, președintele UEFA.

Mutarea turneului final are consecințe pe mai multe planuri, în contextul în care va fi un adevărat haos în industria hotelieră, pentru că milioane de microbiști și-au rezervat camere de hotel în orașele-gazdă, camere pentru care au și plătit. Țările, care așteptau venituri importante din turism, își văd calculele date peste cap.

Ce întorsătură pentru Cazorla!

Există și consecințe în plan sportiv, iar aici ne referim la fotbaliștii care ar fi putut participa la Euro 2020, dar care sunt „prea în vârstă” pentru Euro 2021. Unul dintre aceștia este Santi Cazorla (35 de ani), care are un sezon extraordinar cu Villarreal. Cazorla a marcat 12 goluri, câte a reușit în cel mai prolific sezon al său 2012-2013 (când evolua pentru Arsenal). Dacă se va relua campionatul intern într-un termen rezonabil, el țintește recordul celor mai multe goluri înscrise de un mijlocaș în LaLiga: 17 reușite, Juan Roman Riquelme (Villarreal), în sezonul 2004/2005. De altfel, actualul component al „submarinului galben” a primit un mesaj de felicitare și de încurajare de la fostul jucător.

Cu puține zile înainte de izbucnirea crizei provocate de noul coronavirus, Santi Cazorla avusese o discuție cu Luis Enrique, selecționerul Spaniei, care îi lăsase să se înțeleagă faptul că are șanse mari să prindă lotul pentru Euro 2020.

Euro fără Cristiano Ronaldo?

Dar nu numai Cazorla ratează șansa să își treacă în CV o nouă participare la un turneu final. Pe lista jucătorilor care vor fi împlinit 35 de ani până pe 11 iunie 2021 sunt nume „grele”: Cristiano Ronaldo (va avea 36 de ani și jumătate), Pepe (38), Chiellini (36), Modric (35). De asemenea, Toni Kroos își anunțase retragerea din echipa națională după Euro 2020.

În ceea ce privește ne privește, din lotul obișnuit în naționalei României, Ciprian Tătărușanu și Ciprian Deac vor avea 35 de ani în 2021. Măcar portarul ar putea participa la turneul final, evident, cu condiția ca „tricolorii” să se califice. Semifinala barajului, contra Islandei, se va juca în luna iunie 2020, și nu pe 26 martie, așa cum era programat.

Până la reluarea competițiilor majore, pariorii mai pot juca pe competiții „exotice”. De exemplu, pe PariuriX.com au fost postat ponturi pentru meciuri din Chile, Singapore sau ligile inferioare din Turcia.

Articolul precedentCel mai ciudat Campionat Mondial din istorie, Brazilia 1950
Articolul următorMeci amical: Egipt 1-3 România, 28 martie 1990

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here