Cinci ani de interdictie pe stadioane pentru scandari rasiste

0
1219

Gestul lui Boateng de a se retrage de pe teren din cauza scandarilor rasiste din timpul meciului amical dintre AC Milan și Pro Patria produce primele efecte. Dacă forurile internaționale evită să ia măsuri drastice încercând să nu creeze un precedent de acest gen, poliția italiană o ordonat ca șase ultrași Pro Patria identificați ca fiind responsabili cu  scandarea acelor cantece rasiste să primească o interdicție de cinci ani de zile pe orice stadion din Italia. Unul dintre ultrașii identificați, pe nume Ricardo Grittini, este consilier pe probleme de sport în cadrul primăriei din Corbetta, un mic oraș din apropierea orașului Milan.

Cei șase suporteri au mărturisit că au scandat tot felul de insulte, însă nu doar la adresa lui Boateng ci la adresa întregii echipe rossonerre, lucru pe care nu îl fac pentru prima oară, însă până acum nu se retrăsese nimeni de pe gazon.

FIFA închide ochii

“Dacă un jucător se retrage de pe gazon înseamnă că s-a ajuns prea departe. Gestul e de lăudat, însă nu e o soluție pe termen lung, așa că trebuie să găsim altfel de soluții, care să taie răul din rădăcină” spunea Sepp Blatter în timpul conferinței de presă ocazionate de decernarea Balonului de Aur.

În schimb, ministerul de interne italian, prin vocea ministrului Annamaria Cacellieri, a cerut un răspuns mai sever împotriva rasismului de pe stadioane, cu doar câteva ore înainte de pronunțarea sentinței de interdicție.

Pro Patria, mea culpa

Roberto Centenaro, președintele clubului Pro Patria a anunțat că entitatea pe care o conduce va face cadou bilete de intrare la meciurile echipei tuturor persoanelor de culoare care vor dori să urmărească următorul meci. Clubul Pro Patria a fost sancționat și el cu un meci pe care va trebui să îl joace cu porțile închise, relatează corrieredellosport.it

Amicalul AC Milan – Pro Patria a fost primul meci suspendat în Italia din cauza scandărilor rasiste.

Articolul precedentExclusiv: Zoltan Gera va lipsi din meciul contra României
Articolul următorWesley Sneijder negociaza cu turcii de la Galatasaray

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here