Cifrele lui Neymar în 2012

0
1892

În acest weekend, a avut loc și ultima etapă din campionatul Braziliei. În mare, lucrurile erau stabilite de câteva etape. Fluminense a devenit campioană pentru a 4-a oară, și a 2-a oară în ultimii 3 ani, Atletico Mineiro, Gremio și Sao Paulo vor juca în Cupa Libertadores ca urmare a clasării pe locurile 2-4. De asemenea, in aceasta competitie va participa si Corinthians (ocupanta locului 5) ca deținătoare a trofeului și, atenție, Palmeiras, echipă retrogradată, datorită faptului că a câștigat Cupa Braziliei, fiind probabil una dintre echipele ce vor fi luate în considerare la anul de către împătimiții jocurilor de tip manager. Pe lângă Palmeiras, au mai retrogradat Sport Recife, Atletico Goianiense și Figueirense.

Analiza ce urmează se leagă de clubul Santos, mai exact de Neymar. Santos a terminat pe locul 8, la 13 puncte de locurile ce o calificau în Copa Libertadores, însă dacă Neymar nu lipsea o perioadă importantă pentru a participa la Jocurile Olimpice, lucrurile ar fi stat altfel. La doar 20 de ani, brazilianul este deja cunoscut de mai bine de 2 ani și e catalogat ca “the next big thing” în fotbal.

Cifrele sale din 2012 sunt impresionante, depășite într-adevăr de cele ale lui Messi sau Cristiano Ronaldo, însă sunt comparabile cu ce făceau cei doi în urmă cu două sezoane când aveau 23, respectiv 25 de ani. Doar că Neymar le-a reușit când are 20 de ani. Desigur, există vechea discuție că Brasileirao și Copa Libertadores nu se compară cu Primera Division și Champions League, dar nu putem nega că Neymar e un jucător foarte tânăr și extrem de  talentat, cu potențialul de a deveni cel mai bun din lume și aflat în prezent în top 3 în lume. Deja a câștigat cu Santos de 3 ori campionatul Paulista, 1 Copa Libertadores, 1 Cupă a Braziliei, 1 Supercupă a Americii de Sud, Campionatul Sud-American U-20, a fost finalist la Olimpiadă, plus o mulțime de alte trofee individuale.

Până la asteptata sa mutare în Europa (sunt sanse mici să se realizeze la vară, ci mai degrabă după Campionatul Mondial din 2014), iată cum arată cifrele lui Neymar în 2012:

56 de goluri în 66 de meciuri după cum urmează:

Campionatul Braziliei – 17 meciuri, 14 goluri

Campionatul Paulista – 16 meciuri, 20 goluri

Cupa Libertadores – 12 meciuri, 8 goluri

Supercupa Americii de Sud – 2 meciuri, 1 gol

Echipa națională+olimpică – 19 meciuri, 13 goluri

Conform Placar Esportes, Neymar are și 32 de pase decisive (20 în campionat și 12 la națională) și este al 3-lea în topul marcatorilor din 2012, după Messi (84) și Cristiano Ronaldo (60), și în fața lui Ibrahimovic (45) și Falcao (43).

Articolul precedentSerie A: Mattia Destro, killerul fostei echipe
Articolul următorLiga I, etapa a 18-a! Start de retur în spațiul carpato-danubiano-pontic !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here