Ciclism/Tour Down Under: Mai multi castigatori la startul editiei a 15-a

0
917

Sportul cu pedale cauta sa se puna din nou …pe picioare, ultimele saptamani si luni zdruncinandu-l in mod serios dupa darea in vileag a unor adevarate scandaluri de dopaj. UCI, partasa si vinovata de acest dezastru cauta sa faca lucrurile uitate, incercand sa deruleze calendarul competitonal prevazut, fara a avea puterea morala de a face ordine in propria-i casa.

Astfel, una dintre primele competitii din anul 2013 este Tour Down Under care are loc in tara de la antipozi, Australia intre 20 si 27 ianuarie. Aceasta a 15-a editie cunoaste un interes crescand fiind asa cum declara directorul competiei, Mike Turtur mai dificila decat cele anterioare in primul rand datorita casino spiele online introducerii unor sectiuni cu catarari pretentioase.

Numerosi alergatori cunoscuti s-au anuntat la start si printre ei Andy Schleck din Luxemburg, care dupa cum se stie a fost declarat ulterior castigator al Turului Frantei 2010 prin descalificarea lui Alberto Contador. Dar si puternica grupare BMC anunta o formatie de prim rang in frunte cu campionul mondial Philippe Gilbert. Alti protagonisti: Edwald Boason Hagen, Thomas DeGendt, Mark Renshaw, Matthew Lloyd, Maxim Iglinsky, Enrico Gasparotto, Andre Greipel, Marcel Kittel, Mikel Astarloza.

La 20 ianuarie, cu startul si sosirea dupa 51 km la Adelaide East End, are loc traditionalul criteriu menit sa …pregateasca atmosfera de concurs.

Programul etapelor este urmatorul:

I. 22 ianuarie: Prospect – Lobethal, 135 km
II. 23 ianuarie: Mt. Barker – Rostrevor, 116,5 km
III. 24 ianuarie: Unley – Stirling, 139 km
IV. 25 ianuarie: Modbury- Tanunda, 126,5 km
V. 26 ianuarie: McLaren Vale- Old Willunga Hill, 151,5 km
VI. 27 ianuarie: Elder Park, Adelaide, 90 km

Pe lista invingatorilor gasim nume de prima marime: Stuart O`Grady, Gilles Maignan, Michael Rogers, Mikel Astarloza, Patrick Jonker, Luis Leon Sanchez, Simons Gerans, Martin Elmiger, Andre Greipel, Allan Davis, Cameron Meyer. Dintre ei, O`Grady, Gerans si Greipel au chiar cate doua succese la activ.

G.L. Neamtu

Articolul precedentSemifinalele UK Masters la Snooker : Murphy-Robertson şi Dott-Selby
Articolul următorVIDEO! Del Piero face spectacol în Australia! Patru goluri în 50 de minute!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here