Ciclism/Tirreno Adriatico: Vincenzo Nibali isi apara titlul, iar Tony Martin castiga contratimpul

0
838

Ultima etapa desfasurata in localitatea San Benedetto del Tronto pe malul Marii Adriatice pe distanta de 9,2 km a constituit un contratimp individual pe un traseu neted ca-n palma. Primii 4,9 kilometri au fost parcursi pana in Piazza Salvo d’Aquisto unde a fost punctul de intoarcere si s-au luat timpii intermediari.

Primul start s-a dat la ora la ora 14 cand a atacat traseul Martin Velits aflat pe ultimul loc in clasamentul general individual intre cei 108 ciclisti ramasi in cursa, dar asistenta a asteptat cu nerabdare duelul celor cu sanse la victoria finala: Contador, Rodriguez, Froome si Nibali.

Sigur pana la acesti stari au fost suficienti pretendenti la un loc de frunte si chiar la victoria in aceasta scurta etapa, printre ei fostul campion mondial Fabian Cancellara si actualul detinator al titlului la contratimp, Tony Martin. Primii alergatori intrati pe traseu au aratat ca un timp in jur de 10 minute 30 de secunde, poate chiar sub acest barem este necesar pentru victorie. Incertitudinea privind victoria de etapa a domnit doar pana cand Tony Martin a absolvit traseul. Campionul mondial a intrecut toata concurenta, reusind o medie de aproape 53 kmh, dar nu suficient de clar pentru ca distanta de parcurs a a fost mult prea scurta pentru a-si putea dovedi calitatile asa cum o face in marile circuite.

Pasionanta a fost disputa pentru podium, Contador a obtinut doar o secunda castig inaintea revelatiei acestei intreceri, tanarul Kwiatkowski, in timp ce Nibali si-a pastrat cea mai mare parte a avansului in fata lui Froome, care a trebuit sa se multumeasca cu a doua treapta a podiumului.

Clasamentul etapei:

1 Martin (OPQ) 10:25
2 Malori (LAM) +0:06
3 Amador (MOV) +0:10
4 Cancellara (RLT) +0:12
5 Castroviejo (MOV) +0:14
6 Froome (SKY) +0:15

Nibali

Clasamentul general:

1 Nibali (AST)
2 Froome (SKY) +0:23
3 Contador (TST) +0:52
4 Kwiatkowski (OPQ) +0:53
5 Rodriguez (KAT) +0:54
6 Horner (RLT) +1:21
Alti laureati:

Puncte: Alberto Contador

Catarare: Damiano Cunego (LAM)

U-25: Michal Kwiatkowski

G.L. Neamtu

Articolul precedentBarcelona – Milan, momentul adevarului
Articolul următorBarcelona – AC Milan 4-0! Victoria fotbalului și a celor mai buni din el!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here