Brioude – Saint-Vallier (199,5 km), disputata joi a fost o sectiune care a examinat mai in profunzime stadiul de pregatire al alergatorilor. Un parcurs lung si dificil, cu 7 catarari dintre care 4 de categoria a 2-a si 3 de categoria a 3-a, precum si doua sprinturi intermediare a insemnat o permanenta hartuiala, dificila mai ales pentru tanarul lider la intrecerii, Andrew Talanski.

Pana la prima catarare la Cote de Lachaud plutonul a rulat compact sprintul revenindu-i lui Tschopp (IAM). Cu elanul realizat aici s-au desprins de pluton Tschopp (IAM), Voeckler (EUC) si Meersman (OPQ) ein trecand in aceasta ordine la al doilea punct de catarare de la Cote de Condat. Thomas Voeckler s-a impus la sprintul de la La Chaise-Dieu, dupa care grupul evadat a primit intariri cu Barguil (ARG), Dupont (ALM), Sicard (EUS) si Morkov (TST). Au fost de consemnat doua abandonuri: Angelo Tulik (EUC) si Elia Favilli (LAM). Septetul a conclucrat bine la trena reusind ca la jumatatea distantei sa ia plutonului circa 3 minute. Tschopp a continuat sa adune puncte in clasamentul cataratorilor trecand primul la Cote de la Chomasse si Cote de Laprat. A urmat apoi abandonul lui Jakob Fuglsang (AST) unul dintre alergatorii cotati chiar cu sanse de victorie.

Pe catararea de la Col du Rouvey, primul din nou Tschopp, plutonul mai activ ca inainte a reusit sa reduca handicapul la mai putin de doua minute, semnaland parca intentia de a realiza prinderea fugarilor in perspectiva unui sprint de masa. Aceasta sub rezerva ca la urmatoarele catarari de categoria a 2-a: Cote de Talencieux si Cote de la Sizeranne sa mai …ramana sprinteri. Voeckler s-a impus apoi la sprintul de la Saint-Romain-d’Ay in timp ce plutonul s-a apropiat la circa un minut de fugari. Dupa ce Voeckler a castigat la Talencieux, plutonul a facut jonctiunea cand mai ramasesera numaki 15 kilometri pana in final. Apoi plutonul masiv a atacat catararea de la Sizeranne, cel mai rapid fiind Scarponi, decizia ramanand fireste pentru ultimii kilometri.

Pe ultimul kilometru plutonul a numarat doar 30-40 de alergatori, Tarmaae, Chavanel, Gesink si apoi Iglinsky au incercat sa atace, dar ei au fost contrati de fiecare data victoria revenindu-i lui Mihael Albasini OGE), Maxim Iglinskiy (AST) si Peter Velits (OPQ). Pe primele locuri in clasamentul general nicio modificare:, conduce Talansky (GRS) urmat de Grivko (AST) +0:03, Malacarne (EUC) +0:03, Chavanel (OPQ) +0:04, Izagirre (EUS) +0:05.

Vineri, intre Châteauneuf-du-Pape – La Montagne de Lure 176,0 km caravana se va afla in continuare in mijlocul unui profil montan cu 6 catarari dintre care trei de categoria a 3-a si doua de categoria a 2-a. Marea incercare este insa finalul, sosirea avand loc la 1 600 metri altitudine dupa o catarare lunga de 13,8 kilometri cu o ascendenta medie de 6,6 la suta.

G.L. Neamtu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here