Ciclism/Paris – Nice: Damien Gaudin (FRA/EUC) – primul purtator al tricoului galben

0
1067

Mica localitate Houilles din departamentul Yvelines in der Region Île-de-France, situata la numai 15 kilometri sud-est de Paris, a gazduit in mijlocul unui mare interes prologul editiei a 71-a a „cursei spre soare“, Paris-Nice.

Traseul de numai 2,9 kilometri a fost fara catarari dar cu numeroase viraje nu lipsite de pericol, doar ultimii 500 de metri permitand un rulaj caracteristic contratimpului. Desi Bradley Wiggins castigatorul de anul trecut nu se afla la start pretendentii la victoria finala sunt numerosi: Richie Porte, Ivan Basso, Tejay Van Garderen, Jakob Fuglsang, Thomas De Gendt, Maxime Monfort, Michele Scarponi, Sylvain Chavanel si altii.

Inceputul a fost timid, totusi cu timpi sub 4 minute s-au aflat la conducere Vandenbergh (OPQ) si Tjallingii (BLA), pentru ca dupa 50 de concurenti Bozic (AST) sa impuna cu un timp foarte bun: 3:40. Rutierul sloven Borut Bozic s-a mentinut in aceasta pozitie si dupa ce 80 din totalul de 184 de concurenti absolvisera prologul. Apoi l-a egalat P. Velits (OPQ), trecut chiar pe primul loc gratie catorva online casinos sutimi de secunda. Dar aceasta inca nu a fost sfarsitul, Kelderman (BLA) 3:39, Soupe (FDJ) 3:39, Chavanel (OPQ) 3:38 si apoi Gaudin (EUC) 3:37 trecand pe primul. Clasamentul prologului:

1 Gaudin (EUC) 3:37
2 Chavanel (OPQ) 3:38
3 Westra (VCD) 3:38
4 Kelderman (BLA) 3:39
5 Soupe (FDJ) 3:39
6 P.Velits (OPQ) 3:40
7 Gallopin (RLT) 3:40
8 Bozic (AST) 3:40
9 Turgot (EUC) 3:41
10 Grivko (AST) 3:42

Prima etapa are loc luni intre Saint-Germain-en-Laye si Nemours pe distanta de 195 km. Fara mari dificultati, doar in prima parte fiind usor sinuoasa, etapa ofera sansa unui sprint de masa in final. Doua sprinturi intermediare si un sprint de catarare, mai mult formal pentru a avea un purtator de …tricou, vor anima cursa care in ansamblu se anunta mai mult de tatonare a fortelor.

G.L. Neamtu

Articolul precedentRafael Nadal câştigă titlul de la Acapulco
Articolul următorF1: Ultimele pregătiri înainte de Melbourne

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here