Ciclism: Duminica a 104-a editie a clasicei de o zi Milano – Sanremo

0
1256

Una dintre cele mai vechi si prestigioase intreceri cicliste din lume este clasica de primavara Milano – Sanremo aflata la cea de-a 104-a editie ! O cursa „mamut“ de aproape 300 kilometri constituie in Lombardia si pe toata riviera italiana o mare sarbatoare sportiva, intreaga regiune pregatindu-se sa-i primeasca pe ciclisti. Iar orasul florilor, pitorescul Sanremo situat pe un lant de serpentine de la Alpii Maritimi si pana pe coasta Mediteranei devine pentru o dupa masa capitala ciclismului !

Startul se da de regula foarte devreme, la ora 10, sosirea avand loc in jurul orei 17. Daca prima parte a intrecerii este relativ usoara, fara incercari dificile, a doua secventa a traseului cu numeroase coline considerate puncte de catarare dinamizeaza si in acelasi timp ingreuneaza considerabil cursa. Aceste catarari sunt de regula scurte, intre 3-5 kilometri, cu rampe de 2-5 la suta dar foarte multe si obositoare mai ales o data cu trecerea kilometrilor. Cateva dintre ele au nume aproape …muzicale: Passo del Turchino, Capo Mele, Capo Cervo, Capo Berta ca si renumitele Cipresa si Poggio di Sanremo, care aflate foarte aproape de finis decid de regula intrecerea.

Milano-Sanremo a fost intotdeauna o cursa de prestigiu pe care asii pedalei au dorit-o sa o aiba neaparat in palmaresul lor, dovada numeroasele victorii obtinute de-a lungul anilor de Fausto Coppi, Gino Bartali, Eddy Merckx, Roger De Vlaeminck, Laurent Fignon, Erik Zabel, Oscar Freire, cu totii multiplii castigatori ai cursei.

La aceasta editie vor fi prezenti 200 de alergatori reprezentand 25 de echipe, in frunte cu ciclisti de mare valoare printre care, Simon Gerans, invingatorul de anul trecut, Mark Cavendish, Matthew Goss, Filippo Pozzato, Vincenzo Nibali, Philippe Gilbert, John Degenkolb, Thor Hushovd, Tyler Farrar, Alessandro Petacchi, Andre Greipel, Ewald Boasson Hagen, Peter Sagan, Daniele Bennati, Fabian Cancellara.

Eurosport transmite live ultima parte a intrecerii intre orele 16,45 si 18.

Foto ciclism

 

G.L. Neamtu

 

 

 

 

 

Articolul precedentF1: Ploaia torenţială a cauzat haos. Calificările amânate!
Articolul următorMiami Heat scrie istorie in NBA și vrea să bată un record vechi de 41 de ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here