Ciao Mario

0
1275

”Prea tânăr pentru a fi un înger”, scria olandezul De Jong pe twitter după victoria echipei sale, Manchester City, șocat de știrea sosită din Italia. ” Ciao Mario” adăuga colegul său Ballotelli. ” Odihnește-te în pace Piermario Morosini” scria, tot pe twitter , Diego Forlan. ”Alt fotbalist care ne părăsește. Nu se poate” spunea, trist, Michael de Camargo, atacantul Borussiei Monchengladbach. ” Suntem cu toții alături de familia acestui băiat. Federația a făcut bine suspendând meciurile din campionat”, declara Cesare Prandelli, selecționerul italian. Giuseppe Rossi, încă afectat de accidentarea care îl va ține departe de EURO 2012, deplângea și el soarta fotbalistului decedat ” Nu mai am cuvinte. Sunt alături de familia lui Mario”.

Un amestec de durere și indignare inunda rețelele sociale imediat ce știrea morții lui Morosini ( jucător împrumutat de Udinese la Livorno, Serie B ).

Într-un fotbal pe zi ce trece tot mai îngropat sub munții de bani ce îl înconjoară, e nevoie, din păcate,  de episoade tragice pentru a atinge coarda sensibilă a celor implicați în fenomen, lucru care s-a întâmplat în Italia.

Pe lângă tragedia ce înseamnă moartea unui tânăr de doar 25 de ani, mai este una: viața lui Morosini în afara gazonului. Când avea 15 ani, i-a murit mama din cauza unui cancer, iar doi ani mai târziu tatăl din cauza unui infarct. Nu a trecut puțin timp și fratele său s-a sinucis. Îi mai rămăseseră o mătușă bătrână și o soră, handicapată, internată într-un spital.

Moartea tânărului fotbalist a dat peste cap fotbalul italian, care a preferat un weekend fără să se joace pentru a asimila un episod ce nu se vrea a fi repetat. În fața tăcerii stadioanelor paralizate, au apărut primele semne de normalitate, din partea persoanelor care s-au oferit să o ajute pe Maria Carla, sora lui rămasă singură pe patul unui spital de boli psihice.

Drama l-a lovit profund pe Antonio di Natale, idolul din Udine. El, conștient de ceea ce se întâmplă, a fost printre primii care au reclamat ajutor pentru sora lui Morosini. ”Ea nu are nevoie de noi doar pentru o zi, ci pentur tot restul vieții sale. Trebuie să o ajutăm, în memoria lui Mario”, explică Di Natale pe pagina web a clubului Udinese. ”Am vorbit cu prietenii mei, i-am trimis un mesaj lui Cannavaro, am vorbit cu Tomassi de la Asociația Fotbaliștilor din Italia. Toți s-au arătat disponibili pentru a o ajuta.” Între timp, Udinese a deschis un cont bancar pentru a strânge fonduri cu care să o ajute pe Carla. Aproape în același timp, președintele de la Atalanta, club unde a crescut ca fotbalist Morosini, își arăta și el latura solidară: ” Cred că este datoria mea personală și a clubului Atalanta să stăm pentru totdeauna alături de Carla Maria Morosini, la fel cum ar fi făcut Mario dacă viața sa nu ar fi fost atât de brusc curmată”, spune Antonio Percassi pe site-ul clubului.

Sâmbătă 14 aprilie 2012, inima lui Piermario Morosini s-a oprit în același timp în care a început să bată din nou inima unui fotbal tot mai sufocat de bani.

Articolul precedentCesc Fabregas Show! :D
Articolul următorBlat, masacru pe fata, executie in direct

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here