Chelsea Style! Chelsea – Benfica 2-1, londonezii câștigă trofeul după o marcă înregistrată!

0
1517

Chelsea BENFICA  EUROPA LEAGUEÎn sezonul trecut, după eliminarea celor de la Barcelona, toată lumea a zis că Chelsea, antrenată pe atunci de Roberto Di Matteo, este o echipă norocoasă. A urmat apoi finala cu cei de la Bayern Munchen, chiar pe terenul nemților, iar norocul englezilor a continuat, aceștia impunându-se la loviturile de departajare, în urma unui meci în care gazdele au ratat enorm, inclusiv un penalty prin Robben. Ei bine, astăzi, la un an după așa-zisul noroc, Chelsea lovește din nou, de această dată în finala Europa League, și se impune în fața celor de la Benfica Lisabona într-un stil pe care parcă l-am mai văzut cândva. 

Chelsea – Benfica 2-1, culmea pragmatismului ! 

Meciul de pe Amsterdam ArenA a început exact ca unul în care Benfica întâlnește în campionat o echipă precum Beira Mar, iar aceasta din urmă se cazează încă din minutul 1 cu tot fundul în poartă. Cam aceasta a fost atitudinea celor de la Chelsea în debutul partidei, de Beira Mar. Din păcate pentru ei, portughezii nu au punctat decât la capitolul artistic. Pase rapide, joc din prima, devieri, călcâie, un-doi-uri, însă zero absolut la capitolul ocazii clare de gol. Mingea era dusă extrem de ușor în careul lui Petr Cech, însă ăsta era punctul maxim. Trei tentative de ocazie au avut elevii lui Jorge Jesus numai în primele 15 minute ale finalei. Prima faza reală de fotbal direct, care să dea emoții portarului a venit însă de partea cealaltă, fiind opera celui mai bun marcator din istoria lui Chelsea, Frank Lampard. Acesta a prins un șut frumos din marginea careului, arătând că și autobuzul lui Chelsea a sosit de la aeroport.

Repriza secundă a continuat în aceeași notă, cu Benfica la comandă și Chelsea la bord. Oscar Cardozo face repede 1-0, trimițând mii de comentatori în orgasm vocal, însă plăcerea n-a durat decât o fracțiune de secundă, paraguayanul aflându-se într-un ofsaid pe care Nica nu l-ar fi dat. La puțin timp după bucuria efemeră a portughezilor, Cech prinde o minge în careu, o aruncă spre Mata, de la acesta mai departe la Torres, iar acesta din urmă nu face decât să ne amintească de episodul 2012 de pe Camp Nou. Londonezii treceau în avantaj, nemeritat, însă extrem de inteligent lucrat, un fel de specialitatea casei. Avantajul acestora n-a durat însă foarte mult, întrucât Azpilicueta se gândește că Benfica nu merită scorul de 0-1 și comite un henț destul de evident în careu. Același Cardozo face 1-1 și meciul se îndrepta către prelungiri. Iar prelungirile au venit, însă nu acele prelungiri de 120 de minute, ci acele prelungiri de pe Dragao. Era minutul 90+3, atunci când Mata și-a așezat mingea la colțul terenului, a centrat perfect și Ivanovic a marcat cu capul pentru un 2-1 mai mult decât dureros pentru Benfica Lisabona. A fost golul care a amintit de reușita lui  Drogba din finala de la Munchen. Acum nu a fost din penalty, însă a fost un gol care a trimis trofeul pe Stamford Bridge.

Chelsea intră în istorie, Benfica în depresie!

Succesul de azi face din Chelsea unica echipă din Europa care reușește să câștige cele două trofee majore ale UEFA în ordinea descrescătoare, după ce în sezonul trecut aceștia reușiseră să se impună în Liga Campionilor. De partea cealaltă, după ce au pierdut dramatic titlul în Portugalia, fiind învinși de FC Porto în minutul 92, cei de la Benfica au retrăit astăzi o dramă la fel de dureroasă. Să fie oare Blestemul lui Bela Guttman de vină ?

foto: uefa.com

Articolul precedentBlestemul lui Béla Guttmann: “Fără mine, Benfica nu va mai câștiga niciodată o finală de cupă europeană”
Articolul următorVIDEO: Ce poate face un jucator de tenis pentru o minge data aut

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here