Probabil că la ora la care scriu aceste rânduri, câteva zeci de minute după finalul meciului Chelsea – Barcelona, John Terry își înneacă amarul prin vreun pub din Londra, Didier Drogba bagă talpa în accelerația vreunui Q 7 înjurând toată Norvegia, fiord cu fiord, iar Guus Hiddink începe să se gândească dacă tactica Hit and Defense a fost chiar atât de bună în această dublă cu Barcelona lui Guardiola. Probabil că suporterii celor de la Chelsea au adormit greu miercuri noapte, imaginându-și cum arbitrul Tom Henning Ovebro ( același care anula un gol valabil Italiei în meciul cu România de la EURO 2008 ) a ajuns pe Stamford Bridge cu lecția bine predată de către șefii UEFA.

Asta e pe partea paharului umplut cu amărăciune de pe masa celor de la Chelsea. Mulți gândesc însă că fără superbul gol al lui Andres Iniesta din minutul 93 s-ar fi premiat fotbalul obscur și meschin. Înainte de a critica tactica antrenorului olandez de la Chelsea e bine de precizat că sunt multe modalități de a juca fotbal și fiecare este liber a își alege propriul stil. Eu personal, prefer fotbalul ofensiv și jocul de posesie.

În momentul în care Guus Hiddink îl schimba pe Felipe Scolari pe banca tehnică de pe Stamford Bridge, jocul echipei s-a schimbat, însă în bine. S-a atacat mult mai mult, iar apărarea însemna de fapt o puternică presiune făcută la mijlocul terenului, iar asta a început să dea rezultate, până acolo încât Chelsea a ajuns chiar să se bată la titlu în Premier League și a ajuns în finala Ligii Campionilor după acel meci de infarct cu Liverpool.

A venit însă dubla cu Barcelona și totul s-a schimbat. Fotbalul a fost dat la o parte iar Hiddink a decis ca meciul să fie de fapt ceva asemănător unei măcelării: faulturi fără număr și duritate extremă. Tabela de marcaj a rămas la 0, iar deznodământul avea să se afle în insula britanică, la Londra.

Inițial, văzând formula de start a echipei ce urma să joace returul părea că Hiddink avea să riște ceva mai mult, însă nici vorbă. În minutul 9, Essien marca senzațional iar meciul intra în aceeași dinamică ca a celui din tur. O muncă tactică excelentă a gazdelor și imposibilitatea catalanilor de intra în ritmul pe care ei și-l doreau.

Chelsea nu a riscat nici măcar atunci când Barcelona a rămas cu un… om mai puțin pe teren și s-au agățat de arbitrajul nefast al acestui norvegian ( englezii reclamă nu mai puțin de cinci lovituri de pedeapsă ) . Penalty clar a fost doar acel henț al lui Pique, însă la fel de bine Barcelona poate reclama eliminarea gratuită a lui Abidail și iertarea de păcate a lui Essien la un fault asupra lui Messi în drumul acestuia către poarta lui Cech.

În minutul 93:46 de secunde s-a întâmplat minunea. Parcă niciodată în istorie un gol nu a meritat mai mult să intre. Barcelona a făcut cel mai slab meci al său din întregul sezon ( golul lui Iniesta a fost singurul său șut pe spațiul porții ) în fața celui mai dur adversar, iar acum se deschide marea dezbatere. S-a făcut sau nu justiție? A meritat sau nu Barcelona calificarea în finală? Probabil că într-o bună zi domnii care conduc lumea vor decreta sfârșitul timpului, însă istoria va continua să lucreze și va povesti: Hiddink și a sa Chelsea au jucat împotriva Barcelonei un fotbal care nu admitea eroare. Au comis una, una doar, și a fost fatală.
http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/zYt9PL3hIIMssq12GTYK/mov/1

Video cu dramaticele ultime minute din Chelsea – Barcelona 1-1
http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/0K1wQB3tUu29ScsaQwwJ/mov/1

sursa foto as.com

Vezi rezumat video Chelsea – Barcelona 1-1

7 COMENTARII

  1. bravo barcelonaaaaa!!!!Mare lucru sa te califici in finala chiar si dupa ce ai jucat cu mult mai prost decat de obicei!BARCELONAAAAA!!!!!!!!!!!!

  2. Nu stiu ce sa zic … adunand cele doua partide, barca merita sa castige pe deplin. Este echipa cea mai spectaculoasa. Ma enerveaza fotbalul din ziua de azi in care un meci parca e MUSAI sa se termine 1-0 0-0 2-1 MAXIM. Un antijoc la moda pe toata planeta (exceptie face Brazilia & Argentina). Barca insa iese din aceste tipare. Uitati-va doar cum plimba mingea barca … ametesti. Este atat de frumos incat nu m-as plictisi niciodata uitandu-ma. Niciodata !

  3. s-a vazut ca nu era Henry,nu aveau fundasii centrali..si a mai fost sh golul ala norocos la inceput al lui Chelsea care a picat perfect pt ei ca sa se apere.Piturca ar trebui sa le fie antrenor,la cum au jucat.

  4. chelsea a facut ele mai frumoase meciuri din liga….nu merita barcelona sa castige a jucat ffffff prost….ce sa mai zic de arbitru…chelsea a avut cel putin 2 penalty-uriX( hent la pique si fault la drogba(cred ca abidal)….fuck barcelonaX(X(X(

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here