CFR Cluj – Dinamo 2-1. Adio titluri!

0
1216
  • text scris de Narcis Drejan

După CFR Cluj – Dinamo mă întreb cât mai cred suporterii “câinilor roșii” în refrenul: “suntem în reconstrucție”. Gruparea din Ștefan cel Mare e în reconstrucție de la ultimul titlu, din 2007, iar întrebarea pusă în 1990, după Revoluție, ce ai făcut în ultimii 5 ani, se potrivește de minune și la Dinamo. Aseară, cu Dorinel Munteanu întors în Gruia, unde debuta ca antrenor, trupa din Ștefan cel Mare sau din Maior Coravu, mai nou, nu a arătat rău: ca și un bărbat frumos, îmbrăcat, aranjat pentru o întâlnire, dar care n-a reușit să agațe femeia din cauza manierelor. Ambele echipe au început în 4-2-3-1, așezare de Champions League, idealul neatins de Dinamo, dar când te uiți la numele jucătorilor lui Dorinel ai impresia că te uiți la un ambalaj expirat: Bălgrădean, Pulhac, Boubacar, Cătălin Munteanu, Țucudean…

Cu toate astea, Dinamo a început curajos, a desenat frumos până în afara lui 16 metri, dar culoarea roșie a stricat toată pictura în minutul 31, când Boubacar s-a grăbit să nu asculte de pictorul Munteanu. Nimic la nimic după 45 de minute, iar la reluare, ucenicii lui Dorinel au impresionat la capitolul artistic, concretizat pe planșă de Alexe. 1-0 pentru Dinamo, dar numai pentru 4 minute. La desen, portughezii sunt apropiați de spanioli, iar Rui Pedro și Bastos le-au arătat dinamoviștilor că uneori mai e nevoie și de creație. 1-1 și dinamoviștii s-au bucurat doar 4 minute de avantaj. De aici s-a tras de timp, ca la olimpiada de desen, unde deși ai încheiat, din respect trebuie să aștepți să termine toți. Au urmat prelungirile, iar la o lovitură liberă, zidul dinaovist a mâzgâlit totul la un trasor drept pe planșa de desen. Gabi Mureșan a încheiat desenul, iar la olimpiada numită Cupa României, CFR-ul merge în semifinale, unde așteaptă Rapid sau Astra.

Cât despre Dinamo, probabil că se așteaptă revenirea Craiovei pentru niște noi Cămătaru, Balaci, Claudiu Niculescu, Bărcăuan, Frăsineanu, Domocoș, Moți etc…chiar și un Dorel Stoica ar fi mai bun în actualul lot.

Articolul precedentLampard spre AS Monaco?
Articolul următorJucători de legendă: Ryan Giggs

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here