Cele mai neașteptate rezultate din fotbal!

0
2030

De foarte multe ori calculele de pe hârtie nu coincid cu cele din teren indiferent cât de facilă pare victoria pentru o anumită echipă. Fotbalul ne-a dovedit în multe rânduri de-a lungul timpului că nu există o favorită certă într-o partidă indiferent cât de bună este echipa sau fotbaliștii acelei formații. În continuare am pregătit o listă cu meciuri ale căror rezultate sunt cel puțin neașteptate. Astăzi începem cu prima parte:

Brazilia 1-7 Germania (Cupa Mondială, Brazilia 2014, semi-finale)
Chiar dacă germanii erau favoriți, nu se aștepta absolut nimeni ca fluierul final să-i găsească pe brazilieni umiliți cu un rezultat de futsal. Rezultatul a fost unul cu atât mai neașteptat cu cât Brazilia juca pe teren propriu însă asta nu i-a oprit pe germani să le umple poarta cu goluri. După 30 de minute, scorul era deja 5-0…

https://www.youtube.com/watch?v=qfiVL_Ol80Y

Spania 1-5 Olanda (Campionatul Mondial, Brazilia 2014, grupe)
Spania era marea favorită iar Olanda dorea revanșa după finala de la mondialul din Africa de Sud, din 2010. Aceasta era prima reîntâlnire dintre cele două echipă de la acea finală. Spaniolii deschideau scorul prin Xavi și totul mergea conform planului doar că jucătorii lui Van Gaal au făcut un meci formidabil administrându-le spaniolilor una dintre cele mai dureroase înfrângeri din istorie. Ultima dată când Spania pierdea la 4 goluri diferență se întâmpla în 1963 (6-2 cu Scoția). De asemenea, până la meciul din 2014, Spania mai primise 5 sau mai mult de 5 goluri la un turneu final în 1950 (6-1 cu Brazilia). A fost cea mai mare înfrângere pentru o campioană mondială en-titre înregistrată în istorie.

Danemarca Euro ’92
Nu e nimic deosebit în asta, mai ales dacă nu cunoașteți istoria acestui european. Privind puțin în urmă și analizând detaliile, acest turneu va ocupa mereu un loc special în istoria fotbalului datorită situației în urma căruia Danemarca a devenit campioană europeană. Pe scurt: danezii nici măcar nu s-au calificat la acest european. Din fericire pentru ei, Iugoslavia a fost descalificată după problemele politice cu care se confrunta pe plan intern (în cele din urmă, destrămându-se și creându-se mai multe state). Echipa s-a reunit cu doar 10 zile înainte de primul fluier al turneului. Danezii au terminat pe locul 2 cu 3 puncte într-o grupă cu Suedia (gazdă) 5p, Franța 2p și Anglia 2p (victoria era răsplătită cu două puncte iar egalul cu un punct). În semi-finale, Danemarca a bătut Olanda la penalty-uri cu scorul de 5-4 după 2-2 după timpul regulamentar. Peter Schmeichel apăra penalty-ul executat de unul dintre cei mai bun fotbaliși olandezi, Marco van Basten. În finală, danezii au întâlnit Germania pe care au însvins-o cu 2-0.

Grecia 2004
O altă surpriză la Campionatul European a fost Grecia, ediția 2004. Grecii conduși de Otto Rehhagel au practicat un fotbal mai puțin spectaculos… urât chiar în cele mai multe momente însă au reușit să câștige competiția. În primul meci au întâlnit gazda turneului, Portugalia lui Cristiano Ronaldo. Grecia a învins atunci cu 2-0 și supriza era deja conturată. Elenii nu s-au oprit aici, producând alt șoc: 1-1 cu Spania. Ultimul meci l-au pierdut (2-1 cu Rusia) însă n-a contat atât de mult pentru că în celălalt meci, Portugalia câștiga în fața Spaniei și erau calificaí. În sferturi a venit rândul francezilor să ia bătaie, 1-0 și elenii erau în semi-finale. Cât mai putea ține norocul cu grecii? În penultimul act al competiției, Grecia juca cu Cehia. Au reușit să ducă meciul în prelungiri și mai mult decât atât să și marcheze. S-a termiant 1-0 pentru ei și urma reeditarea meciului de deschidere: Portugalia – Grecia. Grecii s-au impus cu 1-0 și au câștigat turneul. Grecia a devenit campioana Europei cu doar 7 goluri marcate și 4 primite.

https://www.youtube.com/watch?v=OVU6XYJPLw8

Articolul precedentGALERIE FOTO: Cele mai noi stadioane inaugurate în lume (Partea I, 2015)
Articolul următorUn suporter englez a venit la meci însoţit de un…hamster
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here