Fostul internaţional japonez, Kazuyoshi Miura (48 de ani în luna februarie), şi-a prelungit contractul până la sfârşitul lui 2015, cu gruparea niponă din liga a 2-a, FC Yokohama.

“Regele Kazu”, aşa cum este supranumit în Japonia, şi-a început cariera profesională în 1986, în Brazilia, la Santos. Reîntors din America de Sud în ţara natală, Miura a stat 8 sezoane la Yomiuri/Verdy Kawasaki. De-a lungul carierei, el a evoluat pe patru continente, fiind primul jucător japonez din Serie A, la Genoa, în sezonul 1995-1996, a trecut pe la Dinamo Zagreb şi a jucat o perioadă scurtă pentru FC Sydney, în 2005, an din care este legitimat la actualul club, FC Yokohama. Miura a fost un jucător important şi pentru naţionala Japoniei, marcând 55 de goluri în 89 de apariţii (al doilea marcator all-time).

În sezonul 2014, Kazuyoshi Miura a jucat în doar două meciuri, însumând patru minute petrecute pe teren, fiind rezervă în alte 13 partide, semn că începe să simtă bătrâneţea. Sezonul 2013 fusese mult mai bun pentru atacantul japonez: 18 apariţii, 2 goluri.

Iată cel mai recent gol al său, marcat la vârsta de 46 de ani şi 8 luni, record în J League.

Sursa: Guardian

Articolul precedentRetrospectivă 2014: Simona Halep, de profesie campioană! (IV) Madrid, prima finală Premier Mandatory și primul thriller cu Sharapova!
Articolul următorAntrenorii români la raport! Reghe și Piți, mediocri în Arabia. Andone, lider în Cipru!
Football, bloody hell.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here