Cel mai vârstnic fotbalist profesionist din lume a marcat din nou în sezonul actual

0
2135

Japonezul în vârstă de 49 de ani si 163 de zile, Kazuyoshi Miura, a marcat cel de-al doilea gol al său în actualul sezon. King Kazu, așa cum este supranumit atacantul nipon al echipei Yokohama FC din liga a doua japoneză, a debutat în fotbalul mare în urmă cu 30 de ani la clubul brazilian pentru care au jucat Pele sau Neymar, Santos. 

https://www.youtube.com/watch?v=0HVSrzx5I4s&feature=youtu.be

De-a lungul carierei, Miura a jucat pe patru continente, în Brazilia, Italia (Genoa), Croația (Dinamo Zagreb), Australia (Sydney FC) și Japonia.  În naționala Japoniei, Miura a bifat 89 de partide în perioada 1990 și 2000, marcând de 55 de ori (al doilea marcator all-time).

Potrivit site-ului acestuia, Miura a jucat 36.293 minute, a marcat 160 de goluri, a dat 52 de pase de gol, a primit 29 de cartonașe galbene și nu fost niciodată eliminat.

Miura s-a apropiat de deţinătorul recordului din toate timpurile, galezul Billy Meredith. Acesta a marcat pentru Manchester City la 49 de ani şi 208 zile, pe 23 februarie 1924, într-un meci din Cupa Angliei împotriva celor de la Brighton Hove&Albion.

Mai multe despre Kazuyoshi Miura.

Articolul precedentFotbaliștii lui Leicester care au câștigat titlul vor primii câte un BMW i8
Articolul următorLovitură de tron la #PronoLiga1: s-a dublat numărul liderilor …și sunt alții! Urmează etapa a 4-a!
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here