Calificată la campionatul european de fotbal de anul acesta din Polonia şi Ucraina, Cehia a hotărât să se deplaseze la Euro  cu trenul, repetând astfel experienţa selecţionatei similare de fotbal a Cehoslovaciei din anul 1934 care a parcurs distanţa Cehoslovacia – Italia şi retur, cu trenul. Cehoslovacii au jucat finala dar au pierdut-o în prelungiri cu ţara gazdă, Italia, scor 2-1. Printre echipele eliminate atunci de Cehoslovacia, s-a numărat şi România, din păcate, în chiar prima rundă a competiţiei, scor 2-1.

foto: UEFA.com

Cehii speră să se întâmple acelaşi lucru şi acum şi să se întoarcă acasă cu medalii. Miroslav Pelta, preşedintele Federaţiei Cehe de Fotbal a declarat că reprezentativa Cehiei se întoarce la tradiţie. Aceasta a mai adăugat că: “echipa Cehoslovaciei a călătorit cu trenul la Campionatul Mondial din Italia 1934 şi s-a întors cu medalii de argint”.

Trenul care va transporta delegaţia cehă în Polonia va fi unul special, alcătuit din 5 vagoane. Acesta va pleca din gara Wilson (Praga), parcurgând în jur de 300 km până la Wroclaw – viitoarea reşedinţă a cehilor pe perioada europeanului. În urmă cu aproximativ 78 de ani, Cehoslovacia a plecat la mondialul din Italia de pe şinele aceleiaşi gări Wilson din Praga.

Căile Ferate Cehe va pune la dispoziţie alte 6 trenuri pentru suporteri, câte unul pentru fiecare meci al echipei, în cazul în care aceasta va ajunge în finală. Trenurile suporterilor vor pleca din Praga şi Brno.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here