Cehii merg cu trenul la EURO 2012!

0
1217

Calificată la campionatul european de fotbal de anul acesta din Polonia şi Ucraina, Cehia a hotărât să se deplaseze la Euro  cu trenul, repetând astfel experienţa selecţionatei similare de fotbal a Cehoslovaciei din anul 1934 care a parcurs distanţa Cehoslovacia – Italia şi retur, cu trenul. Cehoslovacii au jucat finala dar au pierdut-o în prelungiri cu ţara gazdă, Italia, scor 2-1. Printre echipele eliminate atunci de Cehoslovacia, s-a numărat şi România, din păcate, în chiar prima rundă a competiţiei, scor 2-1.

foto: UEFA.com

Cehii speră să se întâmple acelaşi lucru şi acum şi să se întoarcă acasă cu medalii. Miroslav Pelta, preşedintele Federaţiei Cehe de Fotbal a declarat că reprezentativa Cehiei se întoarce la tradiţie. Aceasta a mai adăugat că: “echipa Cehoslovaciei a călătorit cu trenul la Campionatul Mondial din Italia 1934 şi s-a întors cu medalii de argint”.

Trenul care va transporta delegaţia cehă în Polonia va fi unul special, alcătuit din 5 vagoane. Acesta va pleca din gara Wilson (Praga), parcurgând în jur de 300 km până la Wroclaw – viitoarea reşedinţă a cehilor pe perioada europeanului. În urmă cu aproximativ 78 de ani, Cehoslovacia a plecat la mondialul din Italia de pe şinele aceleiaşi gări Wilson din Praga.

Căile Ferate Cehe va pune la dispoziţie alte 6 trenuri pentru suporteri, câte unul pentru fiecare meci al echipei, în cazul în care aceasta va ajunge în finală. Trenurile suporterilor vor pleca din Praga şi Brno.

Articolul precedentDiferența a făcut-o tripele din primul sfert!
Articolul următor15 martie 1882: nașterea echipei Liverpool cu ajutorul celor de la Everton

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here