Ceaiul cu benzoilecgonină – Peru fără căpitan si cel mai bun marcator la CM18

1
1856

Paolo Guerrero, în varstă de 33 de ani, este cel mai bun marcator și căpitanul echipei naționale jucând un rol esențial în calificarea țării sale la Cupa Mondială pentru prima dată din anul 1982.

Jucătorul suspendat a declarat că a primit băutura de la un chelner la un hotel din Lima, neștiind faptul că era de fapt „te de coca”, o băutură făcută cu coca, o substantă interzisă.

Ceaiul obținut din frunze de coca este o băutură legală tradițională în regiunea andină și este utilizat ca stimulent precum cafeaua sau pentru a contracara efectele altitudinii. Băutura este făcută din aceeași substanță de bază ca și cocaina, dar nu este la fel de concentrată.

Judecat în Elveția, cei de la Lausanne au declarat că jucătorul a fost neglijent și sunt nevoiți să ia măsurile necesare pentru a evita un eventual scandal de dopaj.

Instanța a extins suspendarea initială a jucătorului. Acesta ajungând la un total de 14 luni de excludere din toate competițiile, anunță Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

Această decizie este contestată vehement de antrenorul peruvian, Ricardo Gareca, care trebuie să își regândească formația cu mai puțin de o lună înainte de ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale din Moscova. Peru este adversara Franței, Danemarcei și Australiei în Grupa C a campionatului mondial.

Articolul precedentFinala Europa League: Marseille vs Atletico Madrid
Articolul următorDrumul spre Kiev: Finala Ligii Campionilor – Real Madrid vs. Liverpool

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here