Cea mai veche poză a naționalei de fotbal a Angliei

0
1918

Cea mai veche poză a naționalei de fotbal a Angliei, posibil cea mai veche a unei echipe de fotbal, cunoscută până în acest moment este o imagine imortalizată la data de 4 martie 1876. Fotografie reprezintă un prim 11 al naționalei Angliei dinaintea unui meci cu Scoția, al cincilea jucat de Selecționata Albionului.

Foto: telegraph.co.uk

Rândul de sus, de la stânga la dreapta: E. Field, W.S. Buchanan, C.E. Smith, F.T. Green, W.J. Maynard. Rândul de jos: A.H. Savage, J. Turner (arbitru), H. Heron (căpitan), E.H. Bambridge, F. Heron. Stând pe podea: B.G. Jarrett.

Jucător Echipa
Edgar Field Reading
Walter Scott Buchanan Clapham Rovers FC
Charles Eastlake Smith Crystal Palace
Frederick Thomas Green Wanderers
William John Maynard 1st Surrey Rifles FC
Arthur Henry Patrick Savage Crystal Palace
George Hubert Hugh Heron (C) Wanderers
Ernest Henry Bambridge Swifts FC
Charles Francis William Heron Wanderers
Rev Beaumont Griffith Jarrett Cambridge University AFC


Fotografia a fost găsită de un scriitor pe nume Peter Seddon într-o bibliotecă din orașul Derby. Nu se știe cine este autorul fotografiei însă aceasta a fost trimisă cotidianului dedicat sportului cu balonul rotund, Derbyshire Football Express, de către un fost jucător al naționalei engleze în anul 1926, Edgar Fields.

A fost un noroc imens că am găsit această fotografie. În momentul când am găsit-o, căutam poze despre Derby County și starul englez Steve Bloomer și se nimerise să mă opresc la o fotografie cu o echipă din 1876. A fost un adevărat ac găsit în carul cu fân deoarece există foarte multe materiale în bibliotecă și o puteam rata foarte ușor.Peter Seddon

Istoricul oficial al Federației Engleze de Fotbal, David Barber s-a arătat cu totul și cu totul impresionat de descoperirea făcută de Seddon: “Trebuie să spun că este o descoperire extraordinară. Nu am văzut niciodată nimic atât de aproape de 1876.

Articolul precedentPoveștile fotbalului: Matthias Sindelar – fotbalistul care i-a sfidat pe naziști
Articolul următor#PronoLiga1! Lider unic după runda secundă. Urmează etapa a 3-a

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here