Ce mai stiti de… Hidetoshi Nakata?

0
943

Reluăm șirul articolelor postate în categoria Ce mai știți de … ? cu unul dintre cei mai cunoscuți fotbaliști japonezi din ultimii ani în Europa, rol pe care încercă să il ducă în spate acum, Nakamura, fost jucător la Celtic Glasgow, în prezent la Espanyol Barcelona.

Cine a fost Hidetoshi Nakata?: Fotbalist japonez profesionist ce activat între anii 1995 și 2006.

Cum este amintit?: Este, de departe, cel mai mediatizat și faimos fotbalist al tuturor timpurilor, un important merit avându-l și pasul său prin Italia și Anglia.

Știați că?:

Nakata a recunsocut că mare parte din vina pentru a alege cariera de fotbalist o poartă serialul de desene animate Olver și Benji.

Este pe locul 9 în clasamentul jucătorilor japonezi cu cele mai multe selecții în naționala niponă, națională al cărei căpitan a fost la turneul final al Mondialelor organizat de Germania în 2006.

A fost inclus de Pele în lista Celor mai buni 100 jucători all-time.

La Parma, a coincis cu Adrian Mutu, alături de carea jucat în 2002 și 2003.

La Roma a făcut parte dintr-un teribil trident ofensiv alături de Gabriel Batisuta și Francesco Totti.

În Italia i-a fost acordat Ordinul Stea al Solidarității Italiene, o medalie civilă ce li se acordă personajelor care promovează pozitiv imaginea Italiei pe mapamond.

Ce mai știm de el?: S-a retras în 2006 la Bolton Wanderers în Anglia, și a continuat să o facă pe fotomodelul, profesie pe care a exercitat-o și în paralel cu cea de fotbalist. În prezent, este om de afaceri, director de marketing la o imprtantă companie producătoare de dulciuri și editor al revistei Monocle. Este implicat și în diverse operațiuni imobiliare, fiind proprietarul a mai multor proprietăți în New York.

Mică biografie:

Hidetoshi Nakata, născut în Kofu, prefectura Yamanashi, Japonia, 22 ianuarie 1977. A debutat ca jucător profesionist la Bellmare Hiratuska în 1995, iar în 1998 a semnat pentru italienii de la Perugia, pentru ca doi ani după să ajungă la AS Roma . În 2001 a fost împrumutat la Parma, club pentru care a jucat trei sezoane. Au urmat, Fiorentina, Bologna și Bolton, clubul englez la care ziceam că s-a retras. Are în palmares o Supercupă a Asiei, un titlu de campion în Serie A ( cu Roma ) și o Cupă a Italiei ( cu Parma ). Cu naționala Japoniei a jucat 77 meciuri și a înscris 11 goluri.

Video-bonus: Nakata, alături de Adrian Mutu într-un Juventus – Parma din 2002.

sursă foto

Articolul precedentDe ce nu a intrat Cristi Borcea pana acum in Liga Campionilor?
Articolul următorȘi noi am fost pe Conte Verde

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here