Ce mai știți de … Oliver Bierhoff

0
1128


A fost unul dintre personajele care a marcat istoria Campionatului European din 1996, el fiind autorul celui mai faimos gol de aur din istoria fotbalului ( acel gol marcat în prelugiri, ceva de genul celor pe care le montam noi în curtea școlii: Cine dă primul gol câștigă! ). Personajul de azi este Oliver Bierhoff.

Cine a fost?:Atacant german al anilor 90

Cum este amintit? : Atacant central al naționalei Germaniei și al Milanului în cea de-a doua parte a decadei anilor 90. Autorul golurilor care încorona Germania drept campioană europeană în 1996 în fața Cehiei, finală disputată la Londra pe Wembley.

Știați că?:

  • Tatăl său a fost portar în anii 50.
  • Bunicul său a fost om politic: președinte al districtului german Düren.
  • Bierhoff, este unicul jucător străin din istoria fotbalului italian ce a fost golgeter atât în Serie A cât și în Serie B.
  • S-a retras din naționala Germaniei după finala Mondialului din 2002.
  • A fost membru al comitetului de organizare al ultimului Mondial organizat de Germania în 2006.
  • În ultimul său meci, a reușit un hat-trick în fața Juventusului. Juca pentru Chievo.
  • A ajuns la Europenele din 2006 mulțumită soției selecționerului german de atunci. Ea a fost cea care l-a presionat pe Berti Vogts să îl ia Bierhoff la turneul final disputat în Anglia. Ai să vezi că te va răsplăti cu vârf și îndesat. Lucru care s-a și întâmplat.

Scurtă biografie: Oliver Bierhoff s-a născut în Karlsurhe, pe 1 mai 1968. Și-a început cariera în 1986 la Bayer Uerdingen și a fost nevoit să treacă rând pe rând pe la Hamburg, Borussia Mönchengladbach, prin Austria pe la Salzburg, Ascoli cea italiană, asta înainte ca Milan să îl racoleze după trei sezoane bune făcute cu Udinese. În 2002 a plecat în Franța la AS Monaco,acolo unde a stat doar un an, întorcându-se in Italia pentru a se retrage la Chievo.

A jucat 70 partide pentru naționala Germaniei, echipă pentru care a marcat 37 de goluri. La capitolul titluri deține un titlu în Serie A cu Milan și Campionatul European de care vorbeam mai sus.

Ce mai știm de el?: După ce s-a retras în 2003, a început să comenteze meciuri de fotbal pentru cei de la Sat 1, pentru ca mai apoi să i se alăture lui Jurgen Klinsmann în momentul în care acesta prelua funcția de selecționer. Klinsmann a plecat între timp de la Națională. însă Bierhoff este și în momentul de față director sportiv al federației germane de fotbal.

Mai jos, rezumatul video al acelei finale din 1996, finală pe care Bierhoff nici măcar nu a început-o ca titular.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=MEUnS8IPF_I&hl=es&fs=1&rel=0&color1=0x234900&color2=0x4e9e00&border=1]

Articolul precedentPovestile fotbalului: Colina cu lacrimi
Articolul următorTricouri BDF: CS Otopeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here