Sepp Blatter nu intenţionează să plece mai repede din fotoliul de preşedinte FIFA, după procedura penală deschisă împotriva lui, şi a transmis, astăzi, un comunicat prin intermediul avocaţilor:

“Preşedintele Blatter a vorbit astăzi în faţa personalului FIFA şi l-a informat că se află în proces de cooperare cu autorităţile, a reiterat faptul că nu a săvârşit nicio ilegalitate sau un alt lucru necorespunzător şi a declarat că va rămâne în continuare preşedintele FIFA. (n.a. până la alegerile din februarie 2016; Blatter nu va candida)

În privinţa plăţii către Platini, Preşedintele Blatter a informat autorităţile elveţiene că Dl. Platini a avut un raport de muncă cu FIFA, fiind consilier al preşedintelui începând din 1998. El a explicat procurorilor că plata a fost valabilă, de recompensare şi nimic mai mult, şi a fost contabilizată în mod corespunzător în cadrul FIFA, fiind reţinute inclusiv contribuţiile către asigurările sociale.

Întrucât ancheta se află în plină desfăşurare, Preşedintele Blatter nu va răspunde la alte întrebări suplimentare în această perioadă.”

La rândul său, anunţându-şi deja candidatura pentru alegerile FIFA din luna februarie 2016, Michel Platini a trimis o scrisoare către toate federaţiile de fotbal ce fac parte din UEFA, dorind să clarifice lucrurile.

Francezul menţionează că “în primul rând nu am fost acuzat de nimic, iar în al doilea rând nu voi intra în detalii din respect pentru investigaţia care are loc”. Însă, “din motive ce ţin de transparenţă, doresc să informez următoarele aspecte:

În perioada 1998-2002 am fost angajat full time al FIFA, iar funcţiile mele erau cunoscute de toţi. Remuneraţia a fost stabilită în acea perioadă, şi după câteva plăţi iniţiale, ultima parte, de 2 milioane de franci elveţieni, a fost plătită în februarie 2011. Acest venit a fost declarat în totalitate către autorităţi, în concordanţă cu legile elveţiene. Am fost intervievat vineri de către autorităţile elveţiene, nu ca o persoană acuzată de ceva, ci ca o persoană ce furnizează informaţii.

În plus, astăzi, am scris Comisiei de Etică a FIFA o solicitare prin care doresc să vin în faţa lor şi să ofer orice informaţii adiţionale sunt necesare pentru a clarifica această situaţie.

Sunt conştient că aceste evenimente ar putea să dăuneze imaginii şi reputaţiei mele, în consecinţă şi imagini UEFA. Din aceste motive, doresc să-mi folosesc toate energiile pentru a asigura că orice problemă sau neînţelegere să fie rezolvată cât mai repede.”

Update:

În urma presiunii create în jurul lui, la 24 de ore de la comunicat, Michel Platini a ţinut să adauge motivul pentru care a fost plătit în 2011, abia după 9 ani de la munca prestată în cadrul FIFA: “FIFA m-a informat la acea vreme că nu îşi permite să-mi plătească suma totală stabilită”.


Prima parte: Află mai multe informaţii despre ancheta DOJ şi FBI, cine sunt cei 14 acuzaţi şi o recapitulare a scandalurilor în care a fost implicată FIFA.

Partea a 2-a: Continuarea cazului FIFA: De la arestările oficialilor, realegerea lui Sepp Blatter şi până la demisia acestuia. Cum 10 milioane de dolari l-au făcut să ia această decizie.

Partea a 3-a: Cazul FIFA – Mărturia lui Chuck Blazer scoate la iveală 19 ani de corupţie. Două Campionate Mondiale sunt menţionate

Partea a 4-a: Cazul FIFA: Cel mai recent val de acuzaţii şi jocul de şah dintre Sepp Blatter şi Michel Platini

Toate detaliile despre cazul FIFA, în secţiunea specială dedicată acestui scandal.

SURSĂThe Guardian, BBC Sport, Dan Roan, AP
Articolul precedentVIDEO: Trailer “Cristiano Ronaldo – Filmul”
Articolul următor#PronoLiga1! Liderul pierde teren în fața celor ”trei crai” de pe locul secund!
Football, bloody hell.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here