Cazul FIFA: Patru sponsori importanţi îi cer demisia imediată lui Sepp Blatter

0
2857

Coca-Cola, sponsor FIFA din 1978, şi alţi trei sponsori importanţi, VISA, McDonald’s şi AB InBev (deţinător al mărcii Budweiser), îi cer lui Sepp Blatter să demisioneze imediat din funcţia de preşedinte al FIFA.

Cele patru companii consideră că “imaginea şi reputaţia FIFA continuă să se deterioreze”, “încrederea publică în conducerea FIFA a scăzut”, şi cer ca Blatter să părăsească funcţia imediat pentru că “este un obstacol” şi “FIFA are nevoie de o reformă urgentă, credibilă, cuprinzătoare, realizată printr-o abordare independentă”.

Replica lui Blatter nu s-a lăsat aşteptată, avocatul elveţianului transmiţând că “Domnul Blatter crede cu tărie că părăsind funcţia acum nu ar fi în cel mai bun interes pentru FIFA şi nici nu ar grăbi procesul de reformare, prin urmare, nu îşi va da demisia”.

După arestările din luna mai, cei patru sponsori menţionaţi mai sus, precum şi Adidas şi Hyundai/Kia Motors, s-au arătat îngrijoraţi de situaţia de la FIFA şi au anunţat că vor monitoriza cu atenţie procesul de reformare. În luna august, oficiali FIFA s-au întâlnit cu reprezentanţi ai 5 sponsori (Coca-Cola, Adidas, VISA, Mc Donald’s şi AB Inbev), pentru a discuta problemele curente.

Adidas şi Hyundai/Kia Motors nu şi-au exprimat poziţia de această dată, iar Gazprom este compania cea mai tăcută de la izbucnirea scandalului.

Sony, Emirates, Castrol, Continental Tyres şi Johnson&Johnson au decis deja, în decembrie 2014 şi ianuarie 2015, să nu mai prelungească contractul de sponsorizare cu FIFA.

Toate detaliile despre cazul FIFA, în secţiunea specială dedicată acestui scandal.

SURSĂThe Guardian, Sky News, Bloomberg
Articolul precedent#PronoLiga1, etapa a 13! Ultima șansă pentru schimbarea ”campionului de toamnă”!
Articolul următorBarometrul stranierilor! Adrian Stoian, de neoprit în Italia. Keșeru, golgheter în Bulgaria

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here