Cati bani s-au cheltuit pe transferuri in 2013

0
1223

transferuri

FIFA a publicat recent raportul anual facut de Transfer Matching System cu privire la banii care s-au mișcat dintr-o parte în alta în fotbal pe durata anului 2013. Pentru ca nimic nu mai este gratis la FIFA, raportul complet se poate cumpara de pe site-ului acestui for in schimbul a 199 euro, insa am reusit sa gasim și cateva informatii cat se poate de interesante lăsate ”la liber”

Englezii cheltuie, spaniolii incaseaza

Premier League si-a vandut meciurile televiziunilor cu un contract pe trei ani in schimbul a 3,726 milioane de euro, bani la care se alătură alte 2400 de milioane de euro pentru transmisiunile din afara Regatului Britanic, plus 178 de milioane de euro de la BBC, platiti pentru a transmite meciul etapei. Faptul ca acesti bani se impart cat de cat echitabil intre echipele din Premier League se reflecta si intr-o enormă disponibilitate de a cheltui bani pe transferuri, cluburile engleze aruncand pe piata in 2013 nu mai putin de 913 milioane de euro, 11 cele 20 de cluburi batându-și recordul in aceasta materie.

Surprinzător sau nu, cei care incaseaza cel mai mult sunt spaniolii, aceștia vânzând în 2013 jucători in valoare de 565 de milioane de euro. Scazând ceea ce au cheltuit, adică 246 de milioane de euro, cluburilor spaniole tot le rămâne un profit de peste 200 de milioane de euro. Toate astea într-un an in care criza economică a lovit dur în foarte multe dintre el.

Brazilia este a fost cea mai activă țară pe piața transferurilor ( 746 transfeuri ), Portugalia fiind unul dintre partenerii de afaceri favoriti ai sud-americanilor, 137 de fotbaliști plecand dinspre Portugalia spre Brazilia, în timp ce 91 au făcut drumul invers. De altfel, fotbalistii brazilieni au fost implicati in 13% din volumul total de transferuri făcute în 2014.

Urcari si coborari

Grecia a devenit o destinație tot mai atractivă pentru fotbaliști, transferurile făcute de cluburile elene in 2013 fiind intr-o spectaculoasă ascensiune față de 2012, cea mai mare de acest gen dintre lume, 115 transferuri mai mult decât în anul anterior, in timp ce la polul opus se află Ucraina, care nu a mai fost o destinatie atat de cautata ca in 2012, transferurile spre această țară înregistrând o scădere dramatică, cu 56 de fotbaliști mai putin.

Egiptul a inregistrat ce mai mare creștere la fotbaliști vânduți, 59 de transferuri mai mult ca in 2012, in timp ce Nigeria a scăzut cu 51 de transferuri, fiind țara cu cea mai mare cădere de acest gen.

Despre transferurile facute din si in Romania nu am reusit sa obtinem informatii deocamdata.

Articolul precedentVIDEO: “Nervos cu nervii!” Un fan al lui Aston Villa a dat cu pumnul într-un panou metalic
Articolul următorLiga 1 in topul celor mai puternice campionate de fotbal din lume

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here