Țara Galilor și Portugalia se întâlnesc în semifinalele Euro 2016. Anticipa cineva acum 15-20 de ani o asemenea semifinală la un turneu final? Nici pe departe. O debutantă și o formație care încearcă să se regăsească și să obțină performanțele cu care și-a obișnuit Eusebio compatrioții. Nu este o confruntare doar între Bale și Ronaldo, este o confruntare între ”nou” și ”vechi”. Jucători precum Ronaldo, Nani sau Pepe parcă joacă de o viață la turnee finale în timp ce Bale și Kanu scot pentru prima dată capul în lume alături de naționala pentru care a evoluat și Ryan Giggs.

Revenind la subiect, sunt de părere că Țara Galilor chiar are o șansă bună în fața formației lui Ronaldo, iată și motivele:

  • Unitatea grupului – La acest turneu final, Țara Galilor a demonstrat o unitate a grupului de invidiat. Avem dovada supremă chiar în meciul cu Belgia când echipa lui Bale s-a văzut condusă după doar 18 minute dar au reușit să întoarcă scorul și chiar să aibă un final fără emoții. 
  • Relația dintre Bale, Ramsey și Kanu – Bale, Kanu și Ramsey sunt jucătorii cei mai în formă ai lui ”Wales”. Se înțeleg perfect, se găsesc foarte ușor pe teren și acest lucru a fost dovedit și în fața formației lui Hazard. Bale a pasat lung pentru Ramsey, mijlocaşul lui Arsenal a centrat în careu pentru Robson-Kanu iar acesta ca printr-o magie a trecut de cei trei fundași Belgieni și a înscris. 
  • Ronaldo nu este în cea mai bună formă – După părerea mea, Ronaldo nu se află în cea mai bună formă. Nu pare în momentul în care să poată decide singur un meci iar Portugalia ar avea mare nevoie de așa ceva mai ales după ce au ajuns chinuit în semifinale prin 5 egaluri, dar au ajuns…
  • Portugalia încă nu a jucat contra unei forțe – La acest turneu final, Portugalia a ajuns până în ultimul act fără a juca contra unei forțe. Putem spune că băieții lui Fernando Santos n-au intrat încă 100% ”în focuri”. De partea cealaltă Țara Galilor a reușit să se califice în optimi dintr-o grupă din care a făcut parte și Anglia iar Slovacia și Rusia nu sunt tocmai cei mai comozi adversari. Iar în penultimul act al competiției se află datorită faptului că au învins cu 3-1 una dintre favorite, pe Belgia. 
  • Într-un fel, Galezii sunt mai odihniți – Chiar dacă au dat peste adversari mai puternici, despre Galezi putem spune că sunt mai odihniți dacă ne uităm la numărul de minute jucate. Atât în meciul cu Polonia cât și în cel contra echipei lui Modric, Croația, lusitanii lui Fernando Santos au învins după 120 de minute de joc. Iar în meciul cu Polonia am avut parte și de o ”loterie”, a loviturilor de departajare. 
  • Galezii sunt mai tineri – Poate că nu este cel mai important argument însă media de vârstă a formației lui Kanu este de 26,8 ani în timp ce media lusitanilor este de 27,8 ani. În același timp vedeta Țării Galilor, Gareth Bale are 25 de ani în timp ce vedeta echipei antrenate de Santos și totodată colegul său de la Real Madrid, Cristiano Ronaldo a ajuns la 32 de ani. 
  • Galezii se află la debut – Debutul este o ”sabie” cu două tăișuri. Se pare jucătorii antrenați de Chris Coleman profită de fiecare secundă jucată la primul lor turneu final în timp ce în jocul Portugaliei se simte o anumită crispare sau chiar ”saturație”. 

Totul se va decide pe teren în data de 6 Iulie pe stadionul din Lyon. Rămâne de văzut cine merită biletele spre ultimul act, spre marele meci din 10 Iulie de pe Saint-Denis.

Articolul precedentTrei fotbalişti suedezi, condamnaţi pentru trucare de meciuri
Articolul următorDoi arbitri thailandezi, suspendaţi pe viaţă de Confederaţia Asiatică de Fotbal

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here