Câtă disperare!!!

5
434

Vă mai amintiţi probabil că la începutul săptămânii Victor Piţurcă declara că aşteaptă de la jucătorii săi să evolueze ca nişte disperaţi. Exact aşa a jucat România, la disperare. Ca în copilăria noastră de pe maidane, un fel de unde-i mingea, e şi grămada. În 90 de minute n-am văzut decât o fază care a părut a se fi lucrat la antrenamente, cea de la golul lui Marica. În rest, jale. Degeaba ne lamentăm că am jucat mai bine – a avea posesie mai mult timp nu înseamnă că am jucat mai bine -, degeaba dăm vina pe ghinion sau mai ştiu eu ce motive invocăm. Ăştia suntem şi, chiar dacă nu e cea mai potrivită mentalitate, trebuie să ne mulţumim cu puţin. Pentru că mai avem mult până departe.

Disperarea despre care aminteam mai sus i-a prins şi pe comentatorii partidei. Ni s-a amintit până la disperare că n-am pierdut niciodată la Constanţa, ni s-a spus până la disperare că starea gazonului e deplorabilă, iar spre finalul partidei Emil Grădinescu s-a trezit cerând penalty ca un disperat. E clar, suntem un popor de disperaţi. Dar cei care ar trebui să dispere, probabil nu o vor face niciodată.

http://videonews.ro/jwplayer/player.swf

FOTO: gsp.ro

Articolul precedentLiniste!!!
Articolul următorFreddy Montero strike.s again

5 COMENTARII

  1. Imbatraneste si România. Se spune că anii adunați aduc înțelepciune. Din păcate la noi e cam invers.Nu ma refer la Grădinescu.

  2. Intradevar, se poate caracteriza totul prin “disperare”, dar nu e tabloul complet. Eu as caracteriza acest meci prin “realitate”, adica, am aratat exact ceea ce suntem, ce putem si ce cred altii despre noi (arbitrii, adversarii, strainii, etc, care nu mai dau 2 lei pe noi, deoarece nici noi nu mai dam 2 lei pe noi).Fotbalul e doar un joc, dar din pacate acest meci extrapolat sa scara mai mare reflecta exact starea, modul de actiune, gindire, management al natiei noastre. Daca avem conducatori asa cum ii avem si nu intereseaza pe nimeni (credem ca rezolvam problema doar mergind odata la 4 ani la alegeri si in rest comentind), nu sintem in stare sa facem nimic pt a schimba lucrurile, de ce ne cramponam de fotbal, care e exact la nivelul de calitate (antrenori, conducatori, fotbalisti, mod de selectie, etc. etc.) al celorlalte elemente definitorii ale societatii noastre.

  3. O spun cu regret, de mult timp, dl Gradinescu e cibernetician si e normal sa nu se priceapa foarte tare la meseria pe care o practica!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here