Câștigătorii turneelor de tenis: săptămâna 4-10 februarie

0
1085

După ce la începutul săptămânii site-ul Tikitaka v-a prezentat avancronica turneelor de tenis din această perioadă, acum a venit momentul să vedem și cine au fost câștigătorii.

 

La Open Sud de France, turneu disputat la Montpellier, s-a impus favoritul numărul 2, francezul Richard Gasquet. Acesta l-a învins în finală pe compatriotul său Benoit Paire cu 6-2, 6-3. Acesta a fost al 2-lea trofeu consecutiv obținut de către Gasquet în acest an și al 9-lea din carieră. Surpriză turneului a fost eliminarea principalului favorit, Janko Tipsarevic, încă din turul 2 de către Michael Llodra. Tot în această fază a fost eliminat și românul Victor Hănescu, el pierzând în fața lui Julien Benneteau (4-6, 4-6). Același Benneteau trecuse în primul tur și de către Adrian Ungur, românul retrăgându-se la scorul de 6-3, 4-2 în favoarea francezului.

 

În turneul din Chile desfășurat pe zgură, Rafael Nadal nu a bifat revenirea cu success, fiind  învins surprinzător în finală de Horacio Zeballos cu scorul de 6-7, 7-6, 6-4, argentinianul reușind astfel să câștige primul titlu din carieră chiar împotriva celui mai bun jucător pe zgură din lume.

 

În al doilea turneu desfășurat pe hard indoor, la Zagreb, s-a impus favoritul numărul 1, tot un jucător din țara gazdă, Marin Cilic câștigând finala contra lui Jurgen Melzer cu un scor clar 6-3, 6-1. Este al 9-lea titlu pentru croat în carieră și al 3-lea obținut la acest turneu. În proba de dublu au participat și Horia Tecău și Florin Mergea. Tecău a făcut din nou pereche cu Lindstedt, dar au fost eliminați categoric încă din primul tur de către perechea Baghdatis/Youzhny cu scorul de 6-2, 6-1. Mergea a făcut pereche cu neamțul Phillip Marx, cei doi reușind să ajungă până în semifinală unde au fost eliminați de croații Dodig/Pavic cu 7-6, 6-7, 10-3.

 

În circuitul feminin s-a desfășurat Cupa Federațiilor. În Grupa Mondială, rezultatele au fost următoarele:

Cehia – Australia 4-0 (al 5-lea meci nu s-a mai jucat)

SUA – Italia 2-3

Rusia – Japonia 3-2

Slovacia – Serbia 3-2

Semifinalele Cehia vs Italia si Rusia vs Slovacia vor avea loc in luna aprilie.

 

În această competiție a participat și naționala României. Aceasta face parte din zona europeană-africană, dar nu a reușit să se califice în finala care ar fi putut-o duce în playoff-urile pentru calificarea în a 2-a Grupă Mondială. Echipa alcătuită din Sorana Cirstea, Cristina Dinu, Andreea Mitu și Raluca Olaru a făcut parte dintr-o grupă în care s-au mai regăsit Polonia, Israel și Turcia, și a reușit să obțină o singură victorie, 2-1 în fața Israelului, celelalte două meciuri fiind pierdute cu același scor.

Articolul precedentBundesliga: Victorioasa, Freiburg urca pe locul 5 !
Articolul următorSoci 2014 sub semnul nemultumirilor si a coruptiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here