Carlos Betancur a câștigat Paris-Nice 2014

1
1818

betancurpodium

Ediția a 72-a a ”Cursei soarelui” a fost câștigată de către Carlos Betancur de la AG2R-La Mondiale. Columbianul a obținut două victorii de etapă consecutivă, iar după ultima dintre ele a preluat tricoul galben pe care nu l-a mai cedat până la Nice. Pe locul doi în clasamentul general s-a clasat Rui Costa de la Lampre-Merida, la 14 secunde în spatele lui Betancur, iar Arthur Vichot de la FDJ.fr a închis podiumul cu o întârziere finală de 20 de secunde față de rutierul de la AG2R. Dintre ceilalți cicliști importanți care au concurat în acest tur, Jakob Fuglsang a terminat pe 5, Tony Gallopin pe 10, Wilco Kelderman pe 13, Tom Jelte Slagter pe 16,Vincenzo Nibali pe 21, Rafal Majka pe 31, Frank Schleck pe 34, Sylvain Chavanel pe 35, Andy Schleck pe 66, în timp ce Tejay van Garderen (etapa 1), Simon Gerrans (etapa a 6-a), Edvald Boasson Hagen, Geraint Thomas, Taylor Phinney și Thomas Voeckler (etapa a 8-a) au abandonat.

Iată pe scurt ce s-a întâmplat în fiecare zi din Paris-Nice 2014:

  • 1. Mantes-la-Jolie / Mantes-la-Jolie (162,5 km)

Turul a început cu o etapă de sprint la Mantes-la-Jolie unde se impunea Nacer Bouhanni în fața lui John Degenkolb și Gianni Meersman. Francezul de la FDJ devenea și primul lider al cursei.

  • 2. Rambouillet / Saint-Georges-sur-Baulche (205 km)

Etapa a doua le-a oferit din nou sprinterilor șansa să se afirme. Moreno Hofland de la Belkin îi lua fața lui John Degenkolb și obținea victoria, în timp ce Nacer Bouhanni termina al treilea și își păstra primul loc în clasamentul general.

  • 3. Toucy / Circuit de Nevers Magny-Cours (180 km)

Etapa a treia s-a încheiat pe circuitul de la Magny-Cours, iar John Degenkolb câștiga în sfârșit după două locuri secunde și prelua tricoul galben de la Bouhanni. Celalalte două locuri pe podiumul zilei au fost ocupate de Matthew Goss și, respectiv, Jose Joaquin Rojas.

  • 4. Nevers / Belleville (201,5 km)

După trei zile în care sprinterii au fost în centrul atenției, a venit o primă etapă mai valonată pe care a câștigat-o Tom Jelte Slagter în fața lui Geraint Thomas. Wilco Kelderman termina primul din plutonul urmăritor, pe locul trei, la cinci secunde în urma celor doi. Tricoul galben ajungea la galezul Thomas, care era urmat la general de Degenkolb (+3 secunde) și Slagter (+4 secunde)

  • 5. Crêches-sur-Saône to Rive-de-Gier (153 km)

La Rive-de-Gier, Carlos Betancur se impunea în fața lui Bob Jungels și Jakob Fuglsang și câștiga prima sa etapă. Podiumul clasamentului general rămânea neschimbat, dar columbianul urca pe locul patru în spatele lui Geraint Thomas.

  • 6. Saint-Saturnin-lès-Avignon / Fayence (221,5 km)

Carlos Betancur făcea dubla la Feyence, în ”etapa regină” din Paris-Nice după ce îl învingea pe Rui Costa și trecea cu opt secunde peste Geraint Thomas de la Sky în clasamentul general. Portughezul de la Lampre urca pe locul trei cu o întârziere de 18 secunde.

  • 7. Mougins / Biot Sophia Antipolis (195,5 km)

La fel ca Betancur, Tom Jelte Slagter câștiga a doua etapă din acest tur, dar, după timpul pierdut în ziua precendetă, olandezul nu mai conta în clasamentul general. Columbianul termina al treilea și își păstra tricoul galben, cu 14 secunde în fața lui Rui Costa care încheia pe doi, în timp ce Geraint Thomas pierde mult timp și ieșea din lupta pentru victorie.

  • 8. Nice / Nice (128 km)

În ultima etapa, Arthur Vichot câștiga la un sprint restrâns în fața lui Jose Joaquin Rojas și Cyril Gautier și, cu ajutorul secundelor de bonificație și a timpului pe care l-a pierdut Stybar, urca pe podium la general. Primele două locuri din ierarhia tricoului galben au rămas neschimbate.

Clasamente generale finale:

pn_general

 

pn_puncte

 

pn_cataratori

 

pn_tineri

pn_echipe

 

sursă foto: cyclingnews.com

Articolul precedent#FedNole33
Articolul următor“Cormoranii” din Bucureşti celebrează reuşitele din derby-ul cu Manchester United

1 COMENTARIU

  1. Specifically where web can a certified psyciatrist submit content or sites for them to become fashionable? cdggbfggfkdd

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here