Carling Cup Final 2012 – Preview

0
908

Duminică, pe Wembley, Liverpool și Cardiff City se vor duela pentru primul trofeu din Anglia, în finala Cupei Ligii (Carling Cup).

Pentru The Reds au trecut șase ani de la ultimul trofeu cucerit în Regat când cormoranii au câștigat FA Cup după o finală dramatică decisă la loviturile de la 11m (6-4) în fața celor de la West Ham United. În timpul regulamentar scorul a fost egal, 3-3, Steve G reușind egalarea în minutele de prelungire ale partidei.

De asemenea este prima apariție a lui Liverpool pe Wembley de la faimoasa finală de cupă cu Manchester United din 1996 (0-1 Cantona 85).

De partea cealaltă, este a patra vizită pe Wembley a lui Cardiff, iar suporterii speră ca de data aceasta norocul să fie și de partea lor pentru că în ultimile două apariții galezii au pierdut.

Kenny Dalglish are ocazia să fie cel de-al treilea manager din istoria fotbalului britanic care să poată ridica deasupra capului toate cele trei trofee din Anglia în cazul în care Liverpool va învinge.

Ultima întâlnire dintre cele două echipe a avut loc pe Anfield, pe 31 octombrie 2007 tot in Carling Cup. Atunci Liverpool a câștigat cu scorul de 2-1, golurile fiind înscrise de El Zhar 48, Gerrard 66., respectiv Purse 65.

 

Echipe probabile:

Liverpool: Reina, Johnson, Agger, Skrtel, Enrique, Adam, Gerrard, Henderson, Bellamy, Suarez, Carroll.

Cardiff: Heaton, McNaughton, Hudson, Turner, Taylor, Whittingham, Gunnarsson, Cowie, Conway, Mason, Miller.

 

Articolul precedentPoveştile fotbalului: Un oraş la picioarele unui om
Articolul următorTehnici de intimidare/faultare al jucătorilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here