Când merită să faci Cash Out la pariuri sportive și când nu?! Voi începe cu concluzia: e bine să închizi pariul doar pentru a limitate pierderile. Asta e părerea mea!
Am ajuns la concluzia aceasta după ce m-am păcălit de foarte multe ori apelând la Cash Out de frică, pentru că mi se părea că jocul merge într-o direcție care „ar putea” să îmi strice biletul. Probabil că ți s-a întâmplat și ție. Dacă nu ai pățit-o, iată câteva experiențe personale, poate înveți din greșelile mele:
Greșeala 1: Într-o zi în care oferta nu era foarte generoasă, am studiat statistica și am găsit un meci din Argentina, unde gazdele erau favorite clare. După cifre, părea un meci de „all-in”, așa că am mizat 200 de lei pe „1”. După câteva ore, fiind pe un site de avancronici din afară, am găsit o postare despre respectivul meci. „Tipsterul” scria că echipa pe care pariasem eu va folosi rezervele, pentru că urma un meci important în Copa Libertadores. Am închis pariul, ca să nu pierd banii. Am luat înapoi 195 de lei. Până la urmă, favoriții au bătut cu 3-0. În loc să am 60 de lei profit, am avut un minus de 5 lei.
Greșeala 2: Echipa pe care pariasem conducea la diferență de un gol, iar în minutul 60 a rămas în inferioritate numerică. Dacă închideam pariul în acel moment, aveam un profit de 7 lei față de profitul „normal” de 20 de lei. Am zis să mai aștept, dar după o ocazie a adversarei am dat click imediat pe Cash Out, fericit că „am scăpat”. Am luat un profit de 7,59 lei. S-a întâmplat că echipa pe care pariasem nu numai că nu a fost egalată, dar a scăpat pe contraatac și a bătut cu 2-0.
Am schimbat canalul pe Tom și Jerry
Greșeala 3: Echipa pe care mizasem conducea, dar antrenorul a ordonat retragerea. Ar fi fost o strategie acceptabilă, dacă avea de gând să scape pe contraatac, însă refuza orice șansă de genul ăsta, bubuind mingiile în jumătatea adversă, unde ținea un singur om, un atacant masiv, foarte lent, cu care nu poți niciodată să faci contraatac. Cealaltă echipă ataca supranumeric și a început să aibă ocazii de gol. Am închis pariul. Din nou, am fost neinspirat. Biletul ar fi fost câștigător, pentru că adversara nu a reușit să egaleze, nici măcar din penalty!
Greșeala 4: Pariasem PSG -2 handicap asiatic pe un meci cu o echipă din subsolul clasamentului. La pauză era 0-0, fără nicio ocazie importantă a parizienilor. Nici nu știu dacă trăseseră două șuturi pe poartă. La pauză, foarte nervos, am dat Cash Out ca să nu pierd toată miza. La 3-0 în minutul 60 am schimbat canalul. Am dat pe Tom și Jerry, ca să îmi treacă supărarea pe mine, că am fost din nou fricos.
Se spune că cine nu riscă nu câștigă. Vorba asta e cât se poate de adevărată la pariuri. Dacă dai Cash Out imediat, de teamă că o să cadă drobul de sare, pierzi mai mulți bani decât ți-ai imagina. De curiozitate, dacă ești genul care abuzează de această facilitate, ține un jurnal măcar o lună de zile în care îți treci toată activitatea. Vezi dacă am dreptate. O variantă de compromis e cea de la Netbet, unde poți da Cash Out parțial, pe jumătate de miză. În plus, folosind codul bonus Netbet pentru 2018, acolo poți beneficia de fonduri suplimentare pe care le poți juca fără niciun stres. Poți lăsa pariul până la final, pentru că nu pierzi nimic din banii tăi.
Reiau concluzia cu care am început: eu cred că cea mai justificată situație în care poți închide pariul este pentru a limita pierderile, când echipa pe care ai mizat deja e egalată/condusă și nu pare a fi în stare să revină pe tabelă, fie din cauza unui cartonaș roșu, fie din cauza evoluției proprii.