Când Jay-Jay Okocha l-a umilit pe Oliver Kahn

0
3435

Unul dintre cei mai buni portari din toate timpurile este cu fără dubii, Oliver Kahn. Legenda lui Bayern Munchen a adunat peste 40 de trofee incluzând aici atât cele câștigate cu echipa cât și cele individuale. Pe lângă numeroasele titluri individuale, Kahn are în palmares un record care va fi greu de egalat vreodată de vreun alt portar. Fostul goalkeeper german este singurul care a câștigat Balonul de Aur la un Campionat Mondial. Acest lucru se întâmpla la Mondialul din 2002 când a fost desemnat cel mai bun fotbalist al turneului.

Cu toate acestea însă, Kahn a avut parte și de umilințe. Una dintre acestea i-a fost administrată de nigerianul Jay-Jay Okocha într-un meci din Bundesliga. Este vorba mai exact despre partida dintre Eintracht Frankfurt și Karlsruhe SC jucată pe 31 august, 1993. În poarta oaspeților se afla Oliver Kahn în vârstă de 24 de ani. În ofensiva gazdelor, un nigerian de 19 ani proaspăt împliniți. Cu alte cuvinte, un fotbalist necunoscut venit de la o formația și mai necunoscută din liga a 3-a germană numită Borussia Neunkirchen.

Minutul 86, tabela arăta 2:1 pentru Eintracht. Lucrurile mergeau bine pentru gazde însă aveau să meargă și mai bine în minutul următor când Okocha pur și simplu a dansat în apărarea lui Karlsruhe. Cel mai șifonat a ieșit portarul Oliver Kahn, care arăta ca un boxer pus la podea, făcut efectiv K.O. Dansul nigerianului a continuat și după ce a înscris.

Într-un interviu realizat în 2013, Klaus Toppmoller, antrenor la Eintracht Frankfurt la acea vreme, și-a amintit faza: “Am strigat de 8 sau 9 ori <<Trage! Trage acum!>> Suporterii la fel, dar Jay-Jay este tipul de jucător pe care trebuie să-l lași să joace.”

Articolul precedentCum a evoluat lupta pentru cel mai bun marcator al anului 2019 în Europa
Articolul următorUn fan al echipei Benfica a alergat gol pușcă după ce a pierdut un pariu
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here