Când Dinamo elimina marele Inter – Cupa UEFA, turul II, 4 noiembrie 1981

Pe 4 noiembrie 1981, Dinamo juca manșa retur a dublei cu Inter Milano din Cupa UEFA, runda a 2-a la București pe Stadionul Dinamo în fața a aproximativ 20.000 de spectatori. În Italia s-a terminat egal, 1-1.

Valentin Stănescu începea partida cu: Dumitru Moraru, Nelu Stănescu, Ion Marin, Cornel Dinu, Adrian Bumbescu, Marin Dragnea, Alexandru Custov, Cornel Țălnar, Costel Orac, Dudu Georgescu și Ionel Augustin. Au mai jucat Teofil Stredie în locul lui Dragnea din minutul 65 și Gheorghe Mulțescu schimbat în minutul 91 cu Alexandru Custov.

De partea cealaltă, Eugenio Bersellini începea cu următoarea formulă: Ivano Bordon, Giuseppe Bergomi, Klaus Bachlechner, Gabriele Oriali, Giampiero Marini, Giancarlo Centi, Evaristo Beccalossi, Salvatore Bagni, Herbert Prohaska și Alessandro Altoeblli. A mai jucat și Aldo Serena din minutul 107 în locul lui Baresi.

Dudu Georgescu deschidea scorul în minutul 30. Altobelii egala în debutul reprizei secunde stabilind și scorul final din timpul regulamentar. În prelungiri, italienii au marcat prmii prin Prohalska în minutul 97. Egalitatea a fost restabilită de Ionel Augustin în minutul 101. La acest scor, italienii erau cei care se calificau. Dinamo mai avea neovoie de un gol, gol care a venit în minutul 107 prin Costel Orac.

VIDEO

Tikitaka.ro
Tikitaka.rohttp://www.tikitaka.ro
Noi am ucis catenaccio!

Related Articles