Campionatul Mondial din Rusia: grupele, predicții și analiză

0
1630

Dacă în grupa A, favoritele pentru a trece mai departe sunt țara gazdă Rusia și Uruguay, stilul de joc mai degrabă incomod al egiptenilor antrenați de argentinianul Héctor Cúper s-ar putea să le pună probleme serioase celor două echipe, plus o revenire anunțată a lui Mohamed Salah la ultimele două meciuri, e foarte posibil să încurce calculele și cotele pariorilor.

Tikitaka Spania, cu un Iniesta la ultimul său turneu și cu actuala campioană europeană Portugalia, sunt favorite pentru accederea în următoarea fază a competiției din grupa B.

O grupă ceva mai echilibrată este grupa C, unde FranțaAustraliaPeru sau Danemarca se vor bate pentru un loc în optimile de finală. Cu un lot extrem de valoros francezii sunt înscriși serios în cursa pentru câștigarea Cupei Mondiale, aceștia vor da piept cu vikingii lui Christian Eriksen sau cu puternica defensivă a echipei din Peru, care a primit doar 7 goluri în 8 partide anul trecut.

Grupa D – Argentina, Islanda, Croația și Nigeria – Echipa lui Messi, ajunsă in extremis la acest turneu, este totuși vice-campioana mondială de acum 4 ani și își păstrează statutul de favorită în fața celorlalte 3 echipe. Bătalia se va da între Croația și Nigeria, cu nordicii stând la pândă, gata să producă încă o surpriză și să își încânte din nou admirabilii suporteri.O altă grupă interesantă este grupa E, alcatuită din Brazilia, Elveția, Costa Rica și Serbia. Anul acesta Brazilia se prezintă cu o echipă foarte puternică și pare a fi marea favorită a acestui turneu. Elveția și Serbia vor avea de dus o bătălie grea pentru poziția a 2-a, asta dacă nu „Ticos” din poziția de outsideri vor șoca din nou asistența ca acum 4 ani.

Grupa F aduce în prim plan, campioana mondială GermaniaMexic, Suedia și Coreea de Sud. Dacă nemții sunt nelipsiți din fazele finale ale competiției, pentru poziția secundă se va duce o luptă aprigă între Mexic și Suedia care speră să meargă mai departe alături de Mannschaft.

În componența grupei G se află Belgia și Anglia și au adversari foarte accesibili precum Panama și Tunisia.

Din ultima grupă, grupa H, fac parte PoloniaSenegalColumbia și Japonia. Aici lucrurile nu sunt chiar foarte clare. Chiar dacă Polonia și Columbia par favorite, Senegal sau Japonia pot oricând să încurce planurile lui Lewandowski sau James Rodriguez, ambii colegi la Bayern München.

Articolul precedent#PronoLiga1! Luptă incredibilă pentru titlul Ediției a 7-a: trei jucători la egalitate înainte de ultima rundă!
Articolul următorInterviu cu Thomas Gravesen

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here