Campionatul Mondial din 2026: FIFA a decis câte echipe va trimite fiecare confederație la primul mondial din istorie cu 48 de echipe

0
8045

Campioantul Mondial va fi primul din istorie care va alinia la start nu mai puțin de 48 de echipe! La sfârșitul lunii martie a acestui an, Comitetul FIFA a propus formatul prin care fiecare dintre cele 6 confederații vor trimite un anumit număr de echipe la Campiontul Mondial care avea loc peste 9 ani.

Consiliul FIFA
Sursa foto: FIFA.com

Formatul propus a fost adoptat astfel că fiecare confederație va trimite la Mondialul din 2026 după cum urmează:

Confederație Continent Nr. echipe
AFC Asia 8
CAF Africa 9
CONCACAF Caraibe, America Centrală și de Nord 6
CONMEBOL America de Sud 6
OFC Oceania 1
UEFA Europa 16

La aceste 46 de echipe se vor mai adăuga altele două care se vor califica în urma unui turneu de tip Play-Off. La acest turneu vor participa 6 selecționate naționale urmând ca cele mai bune două să ajungă la turneul final.

Țara (sau țările organizatoare) se va (vor) califica automat iar local acesteia (acestora) va fi alocat din numărul de locuri atribuite confederației din care face parte. În cazul în care trioul SUA, Mexic și Canada vor câștiga alegerile pentru organizarea acestui Mondial, FIFA va decide ulterior cum se vor aloca numite locuri. Despre țările care și-au arătat interesul de a candida pentru organizarea Mondialului din 2026, aici!

Fiecare dintre cele  6 confederații este responsabilă de formatul pe care il va adopta pentru preliminarii.

Articolul precedentFram Larvik, echipă din liga a 3-a norvegiană, vrea să detroneze Bayern Munchen la numărul de membri cotizanți
Articolul următorVinicius Junior: faceți cunoștiință cu noua senzație a fotbalului brazilian

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here