UPDATE, etapa a 3-a

Înaintea ultimei etape din prima fază a calificărilor, situaţia în grupă stătea în felul următor: Insulele Cook se situa pe primul loc, cu 6p, Samoa şi Samoa Americană aveau câte 3p, iar Tonga, 0p, era deja eliminată.

Naţionala Insulelor Cook întâlnea Samoa Americană, având nevoie de un punct pentru a se califica. Chiar şi o înfrângere, dar la un singur gol diferenţă, era de ajuns, cu condiţia că Samoa să nu bată Tonga la o diferenţă de cel puţin trei goluri.

Dar cel mai rău scenariu pentru naţionala care câştigase în urmă cu 4 zile pentru prima oară în istorie, în preliminariile pentru un Campionat Mondial, s-a întâmplat. Insulele Cook a pierdut cu 2-0 cu Samoa Americană (a 3-a victorie din istoria naţionalei), scor la care Samoa Americană mergea mai departe, dar Samoa a câştigat cu scorul de care avea nevoie pentru a le depăşi pe ambele, 3-0.

Samoa s-a calificat în a 2-a rundă şi va face parte din grupa A, alături de Tahiti, Noua Caledonie şi Papua Noua Guinee. Grupa B este alcătuită din Noua Zeelandă, Insulele Solomon, Fiji şi Vanuatu.

Rezultate

Samoa Americană – Insulele Cook 2-0 (Ali’i Mitchell 58′, Justin Mana’o 67′)

Tonga – Samoa 3-0 (Andrew Mobberley 9′, Johnny Hall 22′, 77′)

Clasament final

fifa.com
fifa.com

UPDATE, etapa a 2-a

Insulele Cook – Samoa 1-0 (Taylor Saghabi 39′)

Autor al unui hattrick în prima etapă, Taylor Saghabi a adus din nou victoria naţionalei sale. Cu 6 puncte după două etape, Insulele Cook păstrează prima şansă la calificare în turul doi.

Tonga – Samoa Americană 1-2 (Sione Ongo Uhatahi 47′ / Justin Mana’o 49′, Ramin Ott 51′)

Samoa Americană a revenit de la 0-1 şi a obţinut a doua victorie din istoria naţionalei.

 


31 august

În timp ce naţionalele europene se pregătesc pentru meciurile finale ce vor decide echipele participante la EURO 2016, drumul spre Campionatul Mondial din Rusia 2018 continuă în alte părţi ale lumii. După America Centrală şi de Nord şi Asia, a venit rândul naţionalelor din zona Oceaniei.

În această săptămâna, în Tonga, se desfăşoară primul tur al calificărilor. Insulele Cook, Samoa, Samoa Americană şi Tonga se vor bate pentru un loc ce duce în runda următoare, după un sistem în format grupă, fiecare cu fiecare.

În prima etapă, aflată la a 6-a campanile de calificare, naţionala Insulelor Cook a obţinut prima victorie din istorie în preliminariile pentru un Campionat Mondial, învingând ţara gazdă, Tonga, cu 3-0. Toate golurile echipei antrenate de un galez în vârstă de 28 ani, Drew Sherman, au fost marcate de Taylor Saghabi.

În celălalt meci al grupei, Samoa a câştigat derby-ul cu Samoa Americană, 3-2. Desmond Faaiuaso, Faitalia Hamilton Pama şi Andrew Mobberley au dus scorul de pe tabelă la 3-0 după numai 26 de minute, iar Frankie Beauchamp a redus din diferenţă înainte de pauză. Samoa a rămas în 10 în startul reprizei secunde, dar a supravieţuit unui final tensionat, după ce Beauchamp a reuşit dubla în minutul 86.

Rezumate VIDEO

Din aceeaşi serie:

Asia

Rezumatul turului preliminar

Rezumatul primelor două etape

Rezumatul rundei a 3-a

Rezumatul rundei a 4-a

CONCACAF

Rezumat primul tur

Rezumat al doilea tur

Rezumat al treilea tur

SURSĂFifa.com, TheGuardian.com, oceaniafootball.com
Articolul precedentCalificări Campionatul Mondial 2018 – Asia: Scoruri fluviu reuşite de granzi. China şi Iordania s-au împedicat
Articolul următorCalificări Cupa Africii: Prima victorie din istorie pentru Sudanul de Sud. Uimitoarele întâmplări ale etapei a 2-a
Football, bloody hell.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here