Campioana și vicecampioana mondială, la poluri opuse în preliminariile Brazilia 2014!

0
1947

FIFA Brasil 2014

Începută vineri, cu remiza surprinzătoare de la Tel-Aviv, dintre Israel și Portugalia, etapa de calificări din preliminariile Campionatului Mondial din Brazilia, zona Europa, s-a încheiat ieri, cu o altă remiză, cel puțin la fel de surprinzătoare, dintre Cipru și Elveția. Din cauza vremii am avut și un meci amânat, cel dintre Irlanda de Nord și Rusia.

Per ansamblu, am avut o rundă cu de toate: scoruri fluvii, victorii scontate, dar și surprize de proporții. Interesant este faptul că finalistele Mondialului din Africa de Sud, Spania și Olanda, au de a face cu situații diferite în grupele lor de calificare. Astfel, dacă batavii sunt ca și calificați, dintr-o grupă în care Ungaria, România și Turcia sunt net inferioare, campionii mondiali și europeni en-titre riscă să nu se califice direct la Mondialul din 2014, în dauna Franței. ”Cocoșii” au preluat conducerea în grupă, după ce Spania a produs surpriza negativă a preliminariilor, nereușind să treacă de Finlanda, chiar pe teren propriu.

Să vedem situația din fiecare grupă:

Grupa A

Macedonia – Belgia 0-2

Croația – Serbia 2-0

Scoția – Țara Galilor 1-2

Această etapă a stat sub semnul derby-ului sârbilor, jucat la Zagreb, între două dintre fostele țări din Iugoslavia, Croația și Serbia. Echipa lui Modric și Mandzukic s-a dovedit mult mai inteligentă în joc, câștigând cu 2-0, după un meci în care Serbia a ratat și a greșit nepermis de mult. Cu acest succes, Croația rămâne singura care mai poate pune probleme Belgiei în ceea ce privește echipa calificată direct la Mondial. Aceasta din urmă s-a impus clar în Macedonia, în timp ce Țara Galilor a câștigat un meci de palmares local cu Scoția.

GRA

Grupa B

Cehia – Danemarca 0-3

Bulgaria – Malta 6-0

Victoria extrem de surprinzătoare a danezilor în Cehia a deschis calea Bulgariei pentru poziția secundă a clasamentului.  Totodată, prin eșecul de la Olomuc, cehii se îndepărtează de orice șansă la baraj.

GR. B

Grupa C

Kazahstan – Germania 0-3

Austria – Insulele Feroe 6-0

Suedia – Irlanda 0-0

Despre această grupă, AICI.

Gr. C

Grupa D

Olanda – Estonia 3-0

Ungaria – ROMÂNIA 2-2

Andorra – Turcia 0-2

Despre această grupă, AICI.

Gr. D

Grupa E

Cipru – Elveția 0-0

Slovenia – Islanda 1-2

Norvegia – Albania 0-1

De departe una dintre cele mai echilibrate grupe din puncte de valoric, grupa E are în componența sa patru echipe care se luptă cu șanse la primele două locuri. Cu jucători la echipe de top din Europa, Islanda și-a confirmat forma și a învins în Slovenia, în timp ce Albania a produs una dintre surprizele serii, prin succesul din Norvegia. Elveția este în continuare lider, însă Islanda și Albania s-au apropiat la doar două puncte, anunțând un final interesant de preliminarii.

Gr. E

Grupa F

Irlanda de Nord – Russia (amânat)

Israel – Portugalia 3-3

Luxemburg – Azerbaijan 0-0

Lucrurile în această grupă sunt definitivate în ceea ce privește echipa calificată, aceasta fiind clar Russia. Mai rămâne de văzut ce forță are Israelul în fața Portugaliei, o echipă născută pentru baraj. Timp de 70 de minute, israelienii au avut forța de a conduce Portugalia lui Ronaldo, însă finalul le-a înșelat postura de echipă mică.

 Gr. F

Grupa G

Bosnia – Grecia 3-1

Slovacia – Lituania 1-1

Liechtenstein – Letonia 1-1

O echipă solidă, cu jucători de top în Europa, Bosnia a umilit în această etapă Grecia și este clar lider în această grupă. La rândul lor, grecii nu par a avea adversar în lupta pentru un loc de baraj.

Gr. G

Grupa H

Moldova – Muntenegru 0-1

San Marino – Anglia 0-8

Polonia – Ucraina 1-3

Dintre toți liderii celor nouă grupe preliminare, Muntenegru pare a fi cel mai surprinzător, acesta reușind să țină Anglia pe loc de baraj. Și în această rundă, muntenegrenii au luat toate cele trei puncte în deplasarea de la Chișinău. În ceea ce-i privește, englezii au reușit scorul serii, 8-0 cu modesta San Marino și așteaptă meciul de marți cu Muntenegru pentru a schimba liderul.

Gr H

Grupa I

Franța – Georgia 3-1

Spania – Finlanda 1-1

 Despre această grupă, AICI.

sursa foto: fifa.com

Articolul precedentAntrenor dat afară, dar ar putea reveni pe bancă pentru un meci
Articolul următorSorana Cîrstea, în optimi la Miami după ce a spulberat-o pe Kerber !
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here