Calificări memorabile: Steaua – Ajax 2-0!

0
5717

Steaua Ajax 2-0Data de 21 februarie va rămâne mereu în memoria fanilor steliști din România. Pe 16 februarie 2013, pe vremea când FCSB se numea Steaua, eram martori la ultima mare performanță a unei echipe de club din România pe plan extern. Atunci, Steaua reușea să elimine Ajax Amsterdam în 16-imile Europa League.

Într-o seară de 21 februarie, Arena Națională găzduia un meci pentru istorie. FCSB-ul de azi se numea Steaua București pe atunci. Avea fani. Avea echipă și, mai important, avea rezultate pe toate planurile.  În fața a peste 40,000 de spectatori, Tătărușanu, Chiricheș, Latovlevici, Adi Popa, Tatu, Rusescu & co. întorceau un 0-2 de pe Amsterdam Arena, trimiteau meciul la loviturile de departajare, iar apoi scriau o nouă pagină de istorie.Iată, pe scurt, cum a decurs meciul de pe Arena Națională.

Știind că nu mai are ce pierde cu acel 0-2 din Olanda, Steaua se aruncă în atac din primele minute, iar Rusescu a irosește o lovitură liberă indirectă de la 6 metri, trimițând în zidul advers, aflat pe linia porții. Cu 7 minute înainte de pauză, Latovlevici îl răzbună pe Rusescu și deschide scorul după o preluare fabuloasă la pasa lungă și precisă a lui Chiricheș. Fundașul stânga stelist a demarat spre poartă și a trimis cu latul peste Vermeer, ieșit să închidă unghiul.

După pauză, Steaua a declanșat ofensiva pentru golul 2 și pentru prelungiri. Salvați de bară la șutul lui Adi Popa, olandezii nu mai au ce face în minutul 76, atunci când Chiricheș a inventat încă o execuție de vis, reluare din vole sub transversală

Pe final, Steaua are și noroc. Ajax e aproape de a rezolva calificare la o lovitură de cap a lui Boerrigter care lovește bara.

S-a intrat cu 2-0 și după 120 de minute, iar fanii visau la un scenariu asemănător celui din meciul cu Valencia din 2005.

steaua

Și așa avea să fie. Steaua nu a mai avut un Dorinel Munteanu, fiind perfectă la execuții prin Rusescu, Nikolici, Filip și Latovlevici. Aceștia au profitat de ratările lui Schone și Moisander și au trimis Steaua lui Laurențiu Reghecampf în optimile de finală, acolo unde urma o dublă cu Chelsea!

Steaua-Ajax
Steaua Ajax

Astăzi, la nici o jumătate de deceniu de la acea seară de vis, ”Steaua” nu mai există în fotbalul mare din România. Steaua e FCSB. FCSB e o echipă fără fanii de odinioară, fără rezultate interne și externe remarcabile și cu un viitor cenușiu.

Din echipa Ajax-ului eliminat în 2013 de Steaua făceau parte jucători care evoluează azi la nume uriașe din Europa, precum Eriksen, Cillessen sau Alderweireld.

foto: romania-actualitati.ro
Articolul precedentȘtirile zilei 21 februarie 2019
Articolul următorȘtirile zilei 22 februarie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here