Marea majoritate a favoritelor au stat în etapa a 6-a a primei faze a grupelor din calificările pentru Campionatul Mondial din 2018, aşa că runda a fost o oportunitate pentru echipele cotate cu a doua şansă la startul preliminariilor să micşoreze diferenţele sau să-şi consolideze avansurile, în funcţie de caz, ori o şansă pentru outsideri să obţină prima victorie sau primul punct.

Din păcate pentru cei din urmă a fost o etapă lipsită de evenimente, toate favoritele de pe hârtie câştigându-şi meciurile, mai puţin Kuweit care a remizat cu Liban, 1-1, rezultat pe care nu îl putem încadra în categoria adevăratelor surprize. Singura naţională care s-a apropiat de un rezultat mare a fost Bhutan. După 32 de goluri primite în patru meciuri, Bhutan părea că va rezista şi va obţine primul punct din istorie în calificările pentru un Campionat Mondial, dar defensiva a cedat în minutul 89 al meciului cu Hong Kong, în urma unui corner. Alături de India, Cambodgia şi Yemen, toate cu niciun punct după cinci partide, Bhutan a fost eliminată din preliminarii.

La polul opus, Qatar a învins pe Maldive cu 4-0 şi e ca şi calificată, Iordania, Coreea de Nord şi Thailanda şi-au mărit avansul faţă de Australia, Uzbekistan şi Irak şi pun presiune pe acestea, iar Siria şi Oman au revenit pe primul loc în faţa Japoniei şi Iranului. Deocamdată nici unul dintre granzi nu se află în pericol, aceştia având un meci mai puţin plus confruntarea directă, dar orice pas greşit de acum încolo şi vor rămâne la mâna clasamentului celor mai bune patru echipe clasate pe locul secund.

Imaginea rundei

Un portret al preşedintelui ţării nu e un lucru neobişnuit pe care să-l vezi pe un stadion, dar e o noutate ca în loc de chipul şefului statului să fie o poză cu acesta pe bicicletă. Imaginea de la Turkmenistan – Guam îl are în prim plan pe Gurbangulî Berdîmuhamedov.

Rezultate complete, marcatori şi rezumate

Grupa A

Palestina – Arabia Saudită, meci amânat de FIFA. Arabia Saudită nu recunoaşte Israel, iar echipa ar trebui să treacă prin graniţa Cisiordaniei controlată de Israel. Iniţial, FIFA mutase meciul la Amman, dar Palestina a refuzat această soluţie.
Timorul de Est – Malaezia 0-1 (Yahyah 10′) – VIDEO

Grupa B

Iordania – Tadjikistan 3-0 (Aldaradreh 65′, 90’+4, Mahmoud 67′) – VIDEO
Kârgâzstan – Bangladesh 2-0 (Lux 27′, Amirov 89′) – VIDEO

Grupa C

Qatar – Maldive 4-0 (Khoukhi 28′, 70′, Mohammed 69′, Musa 90’+2) – VIDEO
Bhutan – Hong Kong 0-1 (Chan Siu Ki 89′) – VIDEO

Grupa D

Oman – India 3-0 (Mubarak 55′, Al Muqbali 67′, 84′) – VIDEO
Turkmenistan – Guam 1-0 (Abylow 16′) – VIDEO

Grupa E

Siria – Afganistan 5-2 (Omari 9′, 21′, 83′, Al Mawas 32′, 90′) – VIDEO
Singapore – Cambodgia 2-1 (Ramli 16′, Nawaz 47′ / Suhana 65′) – VIDEO

Grupa F

Vietnam – Thailanda 0-3 (Thawikan 29′, Tien Thanh 56′ autogol, Bunmathan 70′) – VIDEO

Grupa G

Kuweit – Liban 0-0
Myanmar – Laos 3-1 (Lam Mang 13′, Ko Kyaw 32′, Thu 50′ / Sayavutthi 2′) – VIDEO

Grupa H

Bahrain – Filipine 2-0 (Latif 53′, Hussain 61′) – VIDEO
Coreea de Sud – Yemen 1-0 (Jong Il Gwan 12′ penalty) – VIDEO

Clasamente

wikipedia.org
wikipedia.org

Etapele cu numărul 7 şi 8 ale preliminariilor pentru Campionatul Mondial se vor juca pe 12, respectiv 17 noiembrie. In faza următoare din Asia se califică locul 1 din fiecare grupă + cele mai bune patru echipe clasate pe locul secund.

SURSĂFifa.com
Articolul precedent12 octombrie – Clasamente ATP, WTA. Turnee câştigate de români în 2015
Articolul următorCalificări Campionatul Mondial 2018 – Africa: Nu a mai câştigat de 6 ani, dar Comoros merge mai departe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here