Anul 1901. Spune povestea că un club de fotbal englez numit Newton Heath căuta cu disperare bani pentru a se salva de la faliment. De altfel, pe lângă criza economică, clubul trecea și printr-o profundă criză de rezultate, ocupând unul dintre ultimele locuri din clasamentul celei de-a doua divizii engleză de fotbal.

Atât de prost stăteau cu banii încât jucătorii au hotărât să organizeze o tombolă prin intermediul căreia să adune resursele financiare care să le permită supraviețuirea. Ca metodă inedită, s-a hotărât ca vedeta tombolei să fie câinele căpitanului echipei, un frumos exemplar St. Bernard. Câinele urma să fie plimbat pe străzile orașului cu o cutie atârnată de gât, în speranța că oamenii vor fi mai receptivi la un asemenea tip de marketing. Însă, într-un moment de neatenție al jucătorilor, câinele s-a rătăcit, oprindu-se la ușa casei unui mare afacerist din Manchester, John Davies pe numele lui.

Câinele St. Bernanard
Foto: strettynews.com

Lui Davies i s-a făcut milă de câine, l-a îngrijit câteva zile și, în ciuda faptului că se atașase foarte mult de el, a dorit să afle cine este adevăratul său stăpân. Așa s-a întâlnit cu Harry Stanford, căpitanul celor de la Newton Heath, moment în care a și aflat adevarata istorie a câinelui.

În semn de afecțiune față de patruped, John Davies s-a hotărât să ajute cu bani echipa. Davies a ajuns președintele clubului, care după o scurtă restructurare a adoptat actualul nume, Manchester United. Toate astea datorită unui câine care s-a rătăcit.

Manchester United 1902/03
Foto: wikimedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here