Bundesliga: Wolfsburg uber alles! (+Rezumate VIDEO)

0
302

Atunci când Rapid a cedat fără replică în dubla din UEFA cu Wolfsburg, ne-am lamentat că giuleştenii s-au făcut de râs şi că n-au faţă de Europa. De unde naiba să ştim că aceeaşi echipă avea să cucerească titlul în Bundesliga de o manieră impresionantă? Cel mai bun atac, primii doi golgeteri ai campionatului, a treia apărare şi, mai ales dincolo de cifre, un joc încântător. Magath e indiscutabil arhitectul minunii „verzi”, dar noua campioană a Germaniei dispune şi de jucători care, dacă înainte nu erau, acum sunt cu siguranţă vedete internaţionale Rămâne de văzut dacă Wolfsburg va confirma în ediţia următoare a Bundesligii şi în Liga Campionilor.

Suspansul s-a menţinut doar un sfert de oră în meciul decisiv pentru titlu. Werder a venit pe terenul lui Wolfsburg dărâmată, atât fizic, cât şi psihic, după eşecul din finala Cupei UEFA, astfel că Misimovic şi Grafite au făcut 2-0 până în minutul 15. Până la final, am asistat doar la un joc de-a şoarecele şi pisica, în care totuşi Diego a reuşit să strecoare o ultimă bijuterie de gol pentru fanii din Bremen înainte de a pleca la Juventus. Victoria cu 5-1 a confirmat superioritatea evidentă a echipei lui Magath, totul terminându-se cu o fiesta de tip nemţesc. Adică nu şampanie, ci bere.

Vă vine să credeţi sau nu, nu acesta a fost cel mai bun meci al etapei. La Munchen, pe Allianz Arena, erau două echipe care aveau pentru ce juca. În cazul unui eşec al lui Wolfsburg, Bayern sau Stuttgart puteau profita. Aşa că a ieşit un meci nebun, în care nimeni nu a avut timp să respire. Mingea a circulat de la o poartă la alta cu o viteză ameţitoare. Au alergat băieţii, nu glumă. Dar, spre deosebire de unii „fotbalişti” de pe la noi, ăia mai ştiu şi cu varza. Şi încă bine. Bavarezii au învins cu 2-1 şi au prins locul secund, având motive să regrete şi mai mult amânarea demiterii lui Klinsmann. Dacă s-ar fi produs mai devreme, poate că… Dar cine mai are timp să se întrebe asemenea lucruri?

Hertha nu a profitat de eşecul lui Stuttgart pentru a prinde podiumul şi, implicit, Liga Campionilor, cedând ruşinos la Karlsruhe, scor 4-0. Victoria gazdelor nu le-a ajutat să evite retrogradarea, pentru că Monchengladbach a remizat, scor 1-1, cu Dortmund, iar Energie Cottbus a bătut rău de tot pe Leverkusen (3-0). O bucurie şi pentru noi, Emil Jula a marcat de două ori.

Deci, ca şi concluzie: Wolfsburg, campioană, Bayern şi Stuttgart în Liga Campionilor, Hertha şi Hamburg în Europa League, Cottbus dă baraj pentru menţinerea în prima ligă, iar Karlsruhe şi Bielefeld merg în Zweite Bundesliga.

Rezultate etapa a 34-a

FC Koln – Bochum 1-1
Bielefeld – Hannover 2-2
Bayern – Stuttgart 2-1
Eintracht – Hamburg 2-3
Cottbus – Leverkusen 3-0
Karlsruhe – Hertha 4-0
Monchengladbach – Dortmund 1-1
Schalke – Hoffenheim 2-3
Wolfsburg – Werder 5-1

Wolfsburg – Werder 5-1
http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/wZPYvOojOgQZ8DVMQPNj/mov/1

Bayern – Stuttgart 2-1
http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/m8CzzHyQnN9FTvnNmwW3/mov/1

Articolul precedentDe data asta e pe bune… Maldini se retrage
Articolul următorAu innebunit salcamii…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here