Bundesliga depaseste granita a doua miliarde euro !

0
1086

In sezonul trecut cluburile din Bundesliga au depasit granita celor doua miliarde euro ca cifra de afaceri, reusind pentru a opta oara sa intreaca realizarile anului anterior. Realizarea exacta este de 2,08 miliarde ceea ce inseamna o crestere fata de sezonul precedent de 7,2 la suta. Un progres similar au realizat si cluburile din liga secunda cotate la 384,4 milioane euro. Beneficiul realizat de cele 18 cluburi din prima liga au depasit 55 milioane euro, in timp ce gruparile din liga a doua au inregistrat pierderi cifrate la 18,5 milioane euro. Sa mai retinem ca in ansamblu fotbalul profesionist a platit 800 milioane euro la bugetul statului sub forma de impozite si alte obligatii.

Ca un fapt pozitiv de consemnat este componenta calitativa a cheluielilor, doar 37,8 la suta reprezentand salariile, in timp ce in majoritatea campionatelor europene aceasta cifra este in jur de 60 la suta. In Bundesliga, 14 din cele 18 cluburi au realizat beneficii, in timp ce in liga a doua 10 din cele 18 participante au avut in final un bilant activ. Bundesliga si liga secunda au constituit si in sezonul precedent un important element al patronatului preocupand 16 000 de angajati, cu aproape 2 000 mai multi decat cu un an inainte.

Bayern München conduce acest clasament cu 368,4 milioane euro, cu care se situeaza pe plan european pe locul al patrulea dupa Real Madrid (512), Barcelona (483) si Manchester United (396). Campioana nationala, Borussia Dortmund si-a imbunatatit pozitia cu 189,1 milioane urcand pe locul al 11-lea, in timp ce a treia participanta la Champions League, Schalke cu 174,5 milioane euro se gaseste pe locul al 14-lea.

Presedintele executiv al Ligii de fotbal (DFL), Christian Seifert a remarcat ca: „Bundesliga este bine pregatita pentru cerintele viitoare si toti factorii sunt decisi sa continue acest drum, marcat de o activitate economica rationala si investitii judicioase in cresterea performantelor sportive si a infrastructurii.“


G.L. Neamtu

 

Articolul precedentCiclism/Tour Down Under: Tom Jelte Slagter la prima victorie ca profesionist
Articolul următorEden Hazard, eliminat din cauza unui copil de mingi cu figuri de actor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here