Bucurie chiar și după o înfrângere cu 9-0!

0
859

În turul 4 al Cupei Olandei, Ajax a întâlnit o micuță echipă de liga a 3-a, Excelsior Maassluis, pe care a învins-o cu 9-0 însă rezultatul a contat mai puțin și asta pentru pentru că în minutul 89, a intrat pe teren un atacant în vârstă de 20 de ani, Devin Plank. Nimic neobișnuit până aici doar că Plank a trecut printr-un moment foarte greu. În octombrie 2020, ceea ce credea că e o simplă accidentare s-a dovedit a fi o tumoare malignă pe peroneu.

De vreo 5 săptămâni Devin Plank se plângea de o durere în zona peroneului. Fiziotarapeutul echipei l-a trimis pe Plank la spital să facă un RMN. Inițial a fost diagnosticat cu o mică fractură de peroneu și a fost trimis acasă. Fractura s-a vindecat după două săptămâni iar Plank se întorcea n iarbă. La doar o zi după ce reîncepuse antrenamentele a primit un telefon: “Trebuie să vii la spital urgent!” Din acel moment, viața lui Plank avea să ia o turnură dramatică.

“În momentul în care am primit acel telefon, am știu că ceva este în neregulă. De ceea ce mă temeam mai mult, se adeverise. Am fost diagnosticat cu o tumoare malignă pe peroneu.” Din acel moment, 3 din 7 zile, Plank le petrecea în spital. Au urmat 10 săptămâni de chimioterapie după care o operație de peroneu după două săptămâni. După o operație reușită, au urmat alte 20 de săptămâni de recuperare. După 8 luni petrecute mai mult prin spital decât acasă, starea sa de sănătate s-a îmbunătățit considerabil.

Momentul mult așteptat a venit pe 20 ianuarie 2022 – o zi pe care Devin Plank n-o va uita toată viața! Micuța echipă de liga a 3-a, Excelsior Maassluis la care evoluează Plank a ajuns până în turul 4 al Cupei Olandei, tur în care a întâlnit principala favorită la câștigarea competiției, Ajax! Meciul în sine a fost un fiasco! Lăncierii au marcat de 9 ori fără să primească vreun gol. Cel mia așteptat moment al meciului a fost intrarea pe teren a tânărului Devin Plank. Jucătorii celor două echipe l-au primit cu aplauze iar coechipierii l-au felicitat pentru revenire.

Articolul precedent#PronoLiga1! Final de an cu un lider evadat. Reluăm 2022 cu etapa a 22-a
Articolul următorFCSB – CFR Cluj singurul meci din Liga1 care e peste media campionatului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here